Zaslužena zmaga z izvrstno igro

Nova Gorica, 22.03.2024

Gorica je v 22. krogu 2. SNL doma premagala Krko z rezultatom 2:0. V prvem polčasu je za zgodnje vodstvo poskrbel Darko Hrka, tik pred koncem pa je svoj prvenec dosegel Boris Krstić, oba sta zadela z glavo.

Že od uvodnega sodnikovega žvižga je bilo jasno, da bo tekma zelo zahtevna. Tempo je bil prvoligaški, igralo se je v lepem vzdušju, za katerega je poskrbelo okoli 300 gledalcev. Krka je od začetna igrala bolj zaprto, čvrsto in kompaktno, a že v 9. minuti morala prvič po žogo v svojo mrežo.

Luka baruca je izvedel prosti strel in na prvi vratnici našel Darka Hrko, ki je z glavo lepo preusmeril žogo proti oddaljenejši vratnici, gostujoči vratar Luka Čadež je ostal brez moči.

Že čez nekaj trenutkov bi plavo-beli lahko podvojili vodstvo, hiter protinapad je zaključil Dragan Brkić, a meril preveč po sredini vrat. Čez kakšno minuto je bil blizu zadetku Luka Baruca, a je njegov strel z roba kazenskega prostora potleh končal v desni vratnici.

Dvakrat je poizkušal Luka Marjanac z leve strani, obakrat ni uspel premagati Čadeža. Gorica bi lahko bila za vse svoje zapravljene prilkožnosti kaznovana, saj je bila Krka enkrat nevarna po podaji iz kota, a je Dennis Zeriali zlahka ukrotil preblagi strel z glavo.

Tik pred koncem prvega polčasa se je zgodila sporna situacija, ko se je Marjanac v šprintu proti gostujočim vratom znašel v sendviču med gostujočima branilcema, padel, glavni sodnik pa je zgolj zamahnil z roko. Na odmor se je odšlo z minimalno prednostjo 1:0.

V drugem polčasu se je tudi četa Mirana Srebrniča večkrat osredotočila na branjenje, Krka je narekovala ritem igre, kljub številnim nevarnim predložkom pa resneje ni znala zapretiti. Zato pa je v 85. minuti Gorica postavila piko na i. Akcijo so zrežirali 3 rezervisti - Sebastian Lesjak je zaposlil Dariusa Jalinousa, slednji je asistiral točno na glavo Borisu Krstiću, ki je zadel iz neposredne bližine. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil, Gorica je dosegla svojo 12. zmago v sezoni.

Igrali so: Zeriali (V), Vendramin, Ćosić, Inwen, Hodžić, Hrka, Baruca, Sajčić (76' Jalinous), Brkić (76' Lesjak), Marjanac (73' Almeida), Kadrić (83' Krstić).

Na klopi: Jurca (V), Korošec, Marinič, Blažič, Cerovec.

Naslednji izziv nas čaka v soboto, 30. marca, ko ob 15:30 gostujemo pri Bistrici.