Polfinale proti Beltincem

Nova Gorica, 23.04.2024

Gorica se bo v sredo, 24. aprila, v domačem Športnem parku z Beltinci udarila za finalno vozovnico slovenskega Pokala Pivovarne Union. Tekma se prične ob 20. uri.

O nasprotniku ne bomo izgubljali besed. Beltinci premorejo kvalitetno ekipo, ki se bori za sam vrh letošnjega drugoligaškega tekmovanja, svoje ambicije pa seveda imamo tudi v pokalu.

Trener Miran Srebrnič: Pred nami je zahtevna preizkušnja. Beltinci imajo v prvenstvu isto število točk kot mi. Naša prednost je, da igramo doma, upam, da se bo stadion lepo napolnil, da bomo imeli prednost domačega igrišča. Imamo lepo priložnost, da se uvrstimo v finale, kar ni kar tako, je pa naš cilj. Upam, da se bo izšlo, kot je treba. Zadnje čase igramo dober nogomet in takšno predstavo pričakujem tudi jutri. Smo motivirani in bomo storili vse, da zmagamo.

Vezist Luka Baruca: Pričakujem težko, borbeno in napeto tekmo, vendar mislim, da smo se s fanti pripravili dobro. Šli bomo v tekmo dobro, kot v vsako do zdaj, in upamo, da pridemo v finale, kar si zelo želimo.

V Novi Gorici je čutiti evforijo. V želji po čim večjem obisku, smo znižali cene vstopnic. Odrasli bodo za ogled obračuna odšteli le 5 evrov, mladi do 15. leta starosti pa bodo na tekmo lahko prišli brezplačno. Na blagajni je še vedno moč kupiti navijaške in klubske artikle, med polčasom pa bo tudi poseben program z nagradno igro, v kateri se potegujete za lepe nagrade.

Obračun bo sodil Martin Matoša, pomagala mu bosta Aleksandar Kasapović in David Gabrovec, četrti sodnik je Mihael Antič, imamo pa tudi VAR - da bo obračun potekal brez grobih sodniških napak, bosta zadolžena Nejc Kajtazović in Alen Borošak. Vloga delegata priprada Gojku Setnikarju.

Tekmo si bo moč ogledati tudi v neposrednem prenosu na programu Sportklub 1.