Srebrnič: Tekma ni imela visokega ritma

Nova Gorica, 14.04.2024

Želeli smo si novo zmago, a dobili le točko. V vroči Novi Gorici je domača zasedba imela nemalo težav pri razvoju svoje igre, a dovolj priložnosti, da bi lahko tehtnico nagnila sebi v prid. Objokovali bomo predvsem dve vratnici Luke Marjanca v 11. minuti. Za razloge za prekinitev serije 5 zaporednih zmag smo povprašali glavnega trenerja Mirana Srebrniča.

Miran Srebrnič ...

... o oceni igre: Tekma ni imela visokega ritma, ki nas je krasil na prejšnjih obračunih. Veliko napak smo storili pri podajah, čeprav smo v prvem polčasu dvakrat zadeli okvir vrat in imeli še dve lepi priložnosti, če bi tu zadeli, bi se mogoče zadeva obrnila. Triglav je veliko igral na protinapade, obrambo s petimi je težko prebiti. Pri nas je žoga tekla prepočasi in tudi agresivnosti nam je primanjkovalo, vendar tako je, vsaka tekma je drugačna. Če se takšna tekma pač zgodi, je tudi točka v redu. 

... o zgrešenih priložnostih: V drugem polčasu smo imeli dve lepi situaciji, v prvim polčasu jih je bilo precej več. Bilo je nekaj lepo izigranih akcij, a manj kot ponavadi. Nismo storili dovolj za zmago. Pogrešal sem nekaj več energije, ki nas je krasila v prejšnjih tednih. Veliko je bilo prekinjene igre, ki je ubijala ritem, pravi nogomet se ni razvil. 

... o gostovanju prihodnji teden pri Fužinarju: Vsako gostovanje je zahtevno. Upam, da je teren dober in da se bo dalo igrati. Treba se je prilagoditi, tako kot smo se v Slovenski Bistrici in Slovenskih Konjicah. Z vsemi pogoji se moramo spoprijeti in odigrati dobro tekmo.