Druga zaporedna zmaga s 4:1

Nova Gorica, 07.04.2024

Gorica je v sklopu 24. kroga 2. SNL na domačem terenu premagala Ilirijo s 4:1 in se vodilni lendavski Nafti približala na 4 točke zaostanka. Skoraj vse je bilo odločeno že po prvem polčasu.

Gorica je tekmo začela udarno. V 4. minuti je z roba kazenskega prostora cilj za las zgrešil Dragan Brkić, le minuto za tem pa je Haris Kadrić izkoristil globinsko podajo Luke Marjanca in dosegel prvi zadetek na srečanju.

Čez dve minuti je svojo prvo priložnost na tekmi imela Ilirija, a se je po strelu našega nekdanjega igralca Franca Bustosa izkazal Dennis Zeriali. V 16. minuti je sledila podvojitev prednosti, Kalani Almeida je sprožil potleh z roba kazenskega prostora, gostujoči vratar pa je bil ob bližnji vratnici prekratek. 

Že v 31. minuti je Haris Kadrić dosegel tretji zadetek za Gorico (svojega drugega). V protinapadu je izkoristil ogromno prostora in se odločil sam zaključiti akcijo, kar je opravil z odliko. Do konca prvega dela beležimo še strel Luke Baruce z neposredne bližine visoko čez gol in zelo dober poizkus Luke Marjanca z roba kazenskega prostora, pri katerem so ga do novega zadetka v dresu Gorice ločili centimetri. 

Drugi polčas je bolje začela ljubljanska ekipa.  V 60. minuti je prišla do znižanja rezultata. Po predložku s prostega strela in nekaj odbitkih se je najbolje znašel Dejan Maksimović, ki je žogo poslal za hrbet nemočnega Zerialija.

Že čez dve minuti je Gorica prek Brkića stresla okvir vrat, v naslednji akciji pa tudi mrežo gostov. Natančen je bil Luka Baruca.

Do konca tekme beležimo še poizkuse Maja Blažiča, Ilana Kouassija, Borisa Krstića in Sebastiana Lesjaka, vsi so bili premalo konkretni za ''petardo''. Končalo se je z zmago 4:1. 

Gorico naslednji izziv čaka v soboto, ko ob 17.15 v Novi Gorici gostuje kranjski Triglav. Že jutri pa ne pozabite na žreb polfinalnih parov slovenskega Pokala Pivovarne Union (Sportklub 1, ob 20.15).