V enega ključnih tednov se podajamo z zmago

Nova Gorica, 20.04.2024

Gorica je v 26. krogu 2. SNL na gostovanju na Ravnah na Koroškem premagala domači Fužinar z rezultatom 2:0.

Varovanci Mirana Srebrniča so tekmo dobro odprli in že po dobri minuti igre vodili z 1:0, potem ko je bil natančen Darius Jalinous. 

Do konca prvega polčasa je Gorica imela še 5 zrelih priložnosti, preko katerih bi si lahko priigrali boljše izhodišče za nadaljevanje tekme. Najbližje zadetku je bil Luka Marjanac, ki je zadel okvir vrat. Zanimivo, to je bila njegova že tretja vratnica na drugi zaporedni tekmi.

Takoj po začetku nadaljevanja pa podobna scena - številne priložnosti, Haris Kadrić je stresel okvir vrat, rezultat na semaforju pa je še vedno kazal le 1:0 v korist plavo-belih. 

Na koncu so tudi domači pritisnili na plin, zmaga je visela v zraku, vse dvome o zmagovalcu pa je v 92. minuti razblinil Boris Krstić s svojim drugim zadetkom v tej sezoni. Končalo se je z 2:0 v korist Gorice.

Trener Miran Srebrnič: "Igrali smo odlično tekmo in si ustvarili veliko priložnosti, do konca pa trpeli, tako kot vedno pri rezultatu 1:0 trpiš, da kakšna žoga ne konča v tvoji mreži. Na koncu smo se rešili. Treba je pohvaliti fante za odlično predstavo na zelo zahtevnem igrišču. Zelo pomembne 3 točke."