Srebrnič: Naprej moramo gledati s pozitivo

Nova Gorica, 08.04.2024

Gorica je prikazala novo izvrstno predstavo in tokrat na domačem terenu s 4:1 ugnala Ilirijo. Sedaj se začenja obdobje nekoliko težjih tekem, v spored moramo všteti tudi pokalno tekmovanje. Glavni trener Miran Srebrnič se s tem ne obremenjuje, saj ekipa razmišlja o vsaki tekmi posebej.

Miran Srebrnič ...

... o zmagi proti Iliriji: Dobro je, da smo hitro odprli tekmo. Prislili smo nasprotnika, da je stopil višje in s tem smo dobili več prostora. Odigrali smo dobro tekmo, imeli smo kontrolo. Škoda prejetega gola iz prekinitve, mislim, da je bil rezultat nizek glede na prikazano. Pomembna zmaga, ki je imela svojo težino. Pristop je bil pravi, nagrada pa tri točke. Treba je gledati naprej s pozitivo, kar nekaj težkih tekem nas še čaka. Kažemo dobro podobo, to je bistvo, s takšnim delom moramo nadaljevati in pri tem vztrajati.

... o prihajajočem obdobju: Pripravljamo se na vsako tekmo posebej, analiziramo nasprotnika in se držimo svojih principov v igri, ki nam uspevajo, in tako bo tudi v prihodnje. Normalno, da tekme ne bodo lahke, tega se zavedamo. Moramo držati to energijo, to je pomembno, in nadaljevati s tem.

... o današnjem žrebu polfinala slovenskega pokala: Težko bi rekel, koga si želim. Vsi nasprotniki so težki. Če želimo finale, proti komur bomo igrali, ga moramo premagati, preferiral pa ne bi. Upam le, da bo žreb ugoden.