Nova večerna domača tekma

Nova Gorica, 06.04.2024

Gorico v nedeljo, ob 20. uri, čaka tekma 24. kroga 2. SNL, v mesto vrtnic prihaja ljubljanska Ilirija.

Ilirija se trenutno nahaja v coni izpada, in sicer na predzadnjem (15.) mestu. Zbrane ima 4 zmage, 7 remijev in 12 porazov, kar znese za 19 točk. To pomeni, da imajo Ljubljančani 3 točke prednosti pred zadnjim sežanskim Taborjem in 4 točke zaostanka za ''varnim'' 14. mestom, ki trenutno pripada ravenskemu Fužinarju. 

Kader Ilirije premore kar nekaj znanih obrazov. Pozimi so se v Ljubljano preselili Tilen Mlakar, ki je barve Gorice branil v drugem delu lanske prvoligaške sezone, Matteo Tomiček in Franco Bustos, oba sta predstavljala pomemben del Srebrničeve čete v jesenskem delu aktualnega tekmovalnega obdobja.Pri Gorici pa je zeleni dres še lani nosil Tilen Vendramin, ki je z mladinsko selekcijo Ilirije osvojil naslov državnega prvaka. 

Gorica in Ilirija sta se v sklopu drugoligaškega prvenstva doslej pomerila trikrat, dvakrat je slavila Gorica, nazadnje prav v letošnji sezoni - jeseni je bil v Ljubljani izid 4:0 za plavo-bele, strelci pa Sebastian Lesjak, Luka Vekić, Žan Leban in Luka Baruca. 

Nekoliko bolj grenak je spomin na edino gostovanje Ljubljančanov v Novi Gorici - v spomladanskem delu sezone 2021/22 je Ilirija presenetila Gorico in v Športnem parku slavila z minimalnih 1:0. 

Ne glede na položaj na lestvici, prostora za podcenjevanje ni. Goričani se bodo v boj podali resno, sicer brez svojega novega kapetana Darka Hrke, ki bo počival zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, še vedno je na spisku poškodovanih Nejc Mevlja. 

Obračun bo sodil Darjan Kovačič, stranska sodnika bosta Miodrag Čiča in Nejc Brezovar, vloga delegata pripada Marku Hafnerju. 

Plavo-beli v zadnjem času igrajo dobro. Javnosti so na zadnjih obračunih pokazali, kako se bori za goriški grb, zato si ponovno zaslužijo glasno podporo s tribun. Močno so popravili tudi svojo učinkovitost v napadu - na zadnjih 2 tekmah so dosegli kar 9 golov! Trenutno premorejo drugi najboljši napad lige, zaostajajo le za vodilno lendavsko Nafto. Fantje želijo svojo statistiko izboljšati tudi z vašo pomočjo.

V NEDELJO, OB 20. URI, VSI V ŠPORTNI PARK! 

(Foto: Miran Polanc / Mi SPORT)