Veličastna zmaga za plasman v polfinale

Nova Gorica, 03.04.2024

Gorica je v četrtfinalu Pokala Pivovarne Union premagala prvoligaške Radomlje s kar 4:1 in se uvrstila v polfinale.

Radomljani, ki trenutno zasedajo zadnje mesto na prvoligaški lestvici, so sicer povedli že v 10. minuti, ko je z glavo zadel Nino Kukovec. To pa je bila tudi edina prava njihova priložnost v prvem polčasu.

Po nekaj neuspelih napadih, enkrat se je po poizkusu Harisa Kadrića izkazal gostujoči vratar Emil Velić, je po predložku Luke Marjanca v 35. minuti izenačil prav Kadrić in postavil izid prvega polčasa.

Tik pred odmorom je sicer nov zadetek za Radomlje dosegel Uroš Korun, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Drugi polčas je Gorica začela udarno. V 55. minuti je po prekršku nad Marjancem v kazenskem prostoru prišla do najstrožje kazni, ki jo je sprva zapravil Luka Baruca, a po odbitku žogo vendarle pospravil v nasprotnikovo mrežo.

Sledile so 3 izjemne priložnosti gostov, enkrat je Goričane rešil okvir vrat, nekajkrat se je izkazal vratar Alen Jurca. V 60. minuti je do novega gola prišel Kadrić, v 78. minuti pa je sledil bliskovit protinapad, ki ga je hladnokrvno zaključil Marjanac.

Gorica se je v polfinalu pridružila Rogaški, Muri in Beltincem. Kdo bo polfinalni nasprotnik, bo znano v ponedeljek, ob 20.15, v oddaji Pod prečko na programu Sportklub 1.

Naslednji izziv, in sicer ligaški, Gorico čaka v nedeljo, ko ob 20. uri v novogoriškem Športnem parku gostuje ljubljanska Ilirija.