Srebrnič: Priti v polfinale ni mala stvar

Nova Gorica, 03.04.2024

Da so njegovi varovanci dosegli izjemen rezultat, se v prvi vrsti strinja glavni trener Miran Srebrnič. Premagati prvoligaša s kar 4:1 ni mačji kašelj, za nagrado si je Gorica izborila nastopanje v polfinalu slovenskega pokala.

Miran Srebrnič o ...

... slabem začetku, a dobrem koncu: Priznam, da sem si pri žrebu najmanj želel tega nasprotnika, izpadlo pa je dobro. Na začetku tekme se nismo privadili na dinamiko, saj je prva liga, v kateri igrajo Radomlje, dosti hitrejša. Po danem golu za 1:1 so se fantje sprostili. Prišli smo do tistega, kar smo si želeli - dobro smo igrali na protinapade, kar smo maksimalno izkoristili. Kasneje smo delovali dobro tudi v fazi branjenja, od špice dol. Izkoristili smo prostor po odvzeti žogi in dosegli lepe gole. Imeli smo še nekaj lepih priložnosti, tako da je ta zmaga zaslužena. Čestitke fantom za prikazano. Priti v polfinale slovenskega pokala ni majhna stvar, še posebej če si drugoligaš. 

... pogled proti naprej: Dobro se moramo regenerirati, v nedeljo nas čaka zelo pomembna tekma. Ilirija igra dober nogomet, čeprav na lestvici ne stoji dobro. Potrebovali bomo podporo navijačev, ker tekma ne bo lahka.

 

Foto: Miran Polanc / Mi SPORT