Zmaga za uvod v pomlad

Nova Gorica, 03.03.2024

Gorica je v 19. krogu 2. SNL (uvodnem krogu spomladanskega dela prvenstva) v Lendavi premagala domačo Nafto s 3:1.

Tekma se je začela povsem po plavo-belih ritmih. Po uvodnem pritisku je Gorica v 23. minuti prišla do najstrožje kazni. Priigral jo je Dragan Brkić, zaradi prekrška pa je bil izključen branilec Nafte, sicer naš nekdanji nogometaš, Matic Paljk, kar je močno prevesilo tehtnico na našo stran. V vodilni zadetek je priložnost realiziral Luka Baruca.

Po nekaj lepih priložnosti se je polčas končal z minimalno prednostjo čete Mirana Srebrniča, je pa zato slednja podjetno krenila v drugega. Akcijo je s preigravanjem začel Baruca, z asistenco jo je nadaljeval Luka Marjanac, z zadetkom z glavo pa oplemenitil Lazar Sajčić.

Že čez nekaj minut je Gorica dosegla tretji gol in razblinila vse dvome o zmagovalcu. Luka Baruca je izkoristil napako v obrambi, ukradel žogo in hladnokrvno premagal domačega vratarja.

Edina črna pika zmnagovitega srečanja je prišla v 75. minuti, ko je odbitek po obrambi Dennisa Zerialija izkoristil Toni Lun Bončina in žogo poslal v prazno goriško mrežo. Končalo se je s 3:1 za Gorico.