Zdaj gre zares: Za uvod v pomlad pomembno gostovanje v Lendavi

Nova Gorica, 01.03.2024

Prišel je trenutek, na katerega smo nestrpno čakali: uvodni krog spomladanskega dela slovenskega drugoligaškega prvenstva. Gorica v nedeljo, ob 13. uri, gostuje pri lendavski Nafti.

Nafta je osvojila naziv jesenskega prvaka druge lige. Z 12 zmagami, 3 remiji in 3 porazi je pri 39 točkah, to pomeni 8 točk prednosti pred četo Mirana Srebrniča. Z ozirom na zaostanek za vodilnim in glede na to, da je spomladi le 12 ligaških tekem, prostora za napake več ni. 

Moštvo Nafte je imelo s 35 danimi zadetki najučinkovitejši napad v jesenskem delu sezone. Ekipo sestavlja nekaj znanih obrazov, med drugimi naša nekdanja igralca - branilec Matic Paljk in vezist Žan Bešir, ki se je Prekmurcem pridružil v zimskem prestopnem roku in ki je naše barve branil v prvi polovici lanske prvoligaške sezone. 

Med zimskim premorom je Nafta odigrala 8 pripravljalnih srečanj, od tega jih je dobila 2, enkrat remizirala, 5-krat pa izgubila. 

Gorica in Nafta sta bila največkrat nasprotnika na prvoligaškem odru, v sklopu druge lige pa sta se med seboj pomerila štirikrat - dvakrat je slavila Gorica, dvakrat pa Lendavčani. Posebej boleč je spomin na uvod v aktualno tekmovalno obdobje, ko je avgusta Nafta v Novi Gorici z dvema zadetkoma globoko v sodnikovem dodatku uspela slaviti s 3:4. Varovanci Mirana Srebrniča verjamejo, da je prišel čas za maščevanje. 

Nedeljsko tekmo v Lendavi bo sodil Damjan Novarlić, pomagala mu bosta Uroš Benc in Aljaž Holcman, delegat srečanja bo Danilo Kacijan.

Tekmo si boste v živo lahko ogledali na programu Sportklub.