Srebrnič: Prihaja moment za psihološko pripravo

Nova Gorica, 25.02.2024

Zimskih priprav je konec. Gorica je odigrala 7 pripravljalnih tekem, na katerih je osvojila 5 zmag, 1 remi in 1 poraz. Glavni trener Miran Srebrnič pravi, da so priprave potekale po začrtanem planu in da je s potekom zadovoljen. Sedaj gre zares.

Miran Srebrnič ...

... o generalki v Biljah: Odigrali smo zelo dobro tekmo, prikazali eno najboljših predstav. Imeli smo zelo dobre napade, tudi od zadaj, dobro kontrolo, preventivo. Pred nami je zgolj še en teden do prve prvenstvene tekme. Prihaja moment za psihološko pripravo, takšno predstavo moramo prikazati tudi v Lendavi, čeprav se zavedamo, da je vsaka tekma drugačna. Namen mora biti jasen - da smo tekmovalni in da se tekmo skuša zmagati z glavo. Proti Biljam smo realizirali veliko stvari, ki smo jih delali čez teden, in to je bistvo. Vmes bo treba dodajati fizično pripravljenost tistih igralcev, ki so prišli pozneje. V teh stvareh je treba biti pameten, da ne bo kdo prehitro pregorel.

... o poteku priprav: Naredili smo vse, kar je bilo potrebno, kot smo si zastavili, smo tudi naredili. Fante moram pohvaliti, saj smo delali dobro. Sprejemali so dobre stvari, ki smo jih želeli opravljati. Ekipa je na novo sestavljena, imamo velik onovih igralcev. Nastalo je, upam da, homogeno moštvo. Vsi igralci se morajo zavedati, da so za moštvo pomembni, tudi tisti, ki niso v prvem planu. Prvenstvena tekma omogoča 5 menjav, tako da lahko menjaš skoraj pol ekipe. Vsi morajo biti maksimalno pripravljeni, tako psihološko kot fizično. Naš cilj je, da iz vsakega izvlečemo maksimum. 

... o prenovljeni ekipi: Imamo karakteristike, drugačne od tistih, ki smo jih imeli jeseni. So še momenti, v katerih je treba bolj čutiti tekmo, morda pri tranziciji, večkrat je treba stopiti na žogo, da ne porabimo toliko energije, vendar to mora tudi moštvo samo spoznati in se zavedati detajlov. Mislim, da smo na dobri poti, in upam, da bomo uspešni.