Iz Kopra brez točk

Nova Gorica, 17.08.2013

Za belo-modre je zadel Massimo Coda

Gorica je na gostovanju v Kopru potegnila kratko in izgubila z 1:2. Zadetek za belo-modre je dosegel Massimo Coda iz prostega strela.

Pri Novogoričanih je v Prvi ligi debitiral branilec Fabio Lebran. V napadu je od začetka zaigral tudi Daniele Bazzoffia.

Po previdni igri v uvodu in nenevarnem strelu Massima Code, so Koprčani povedli v 19. minuti. Z bližine je bil uspešen Matej Palčič. Gorica ni našla pravega odgovora in domači so le sedem minut zatem povedli z 2:0, ko je po podaji s kota zadel Miroslav Čovilo.

Goričani so nato vendarle poskušali priti do znižanja izida, kar jim je uspelo po prostem strelu Massima Code v 30. minuti. Isti igralec je zapretil še pred odhodom na odmor. 

V nadaljevanju je bila tekma bolj živčna, pravih priložnosti pa ni bilo. Izjema sta bila poskus Saše Živca in strel Massima Code z razdalje, ki je švignil tik mimo vratnice.

V 70. minuti je bil pri domačih izključen Goran Galešić (petelinjenje z Lebranom, ki je dobil rumeni karton), ista kazen pa je v sodnikove dodatku doletele tudi Novogoričana Sebastyena Ihriga-Farkasa, ki je v igro vstopil v končnici tekme.

Na 63. primorskem derbiju je bila to 19. zmaga Kopra.

Sedaj Gorico čaka pokalno gostovanje v Radencih, v soboto pa doma igra z Olimpijo. 

Luka Koper : Gorica 2:1 (2:1)

Stadion ŠRC Bonifika, sodniki: Perić (Kranj), Bezjak (Gorišnica), Skok (Kidričevo).

Strelci: 1:0 Palčič (19.), 2:0 Čovilo (26.), 2:1 Coda (31.)

Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Ivetić, Galešić, Halilović, Črnigoj (od 83. Šturm), Mavrič Rožič (od 94. Reja), Palčič, Čovilo, Pučko.

ND Gorica: Cordaz, Codromaz (od 67. Širok), Lebran, Ndiaye (od 46. Misuraca), Coda, Živec (od 76. Ihrig-Farkas), Kavčič, Bazzoffia, Favalli, Vicente, Berardocco.

Rumeni kartoni: Halilović, Čovilo; Lebran, Berardocco.

Rdeč karton: Galešić (70./2. rumeni); Ihrig-Farkas (96./2. rumeni).