V Velenju prvi pomladni poraz

Nova Gorica, 24.03.2012

Dvoboj je odločil gol v tretji minuti

Tretje pomladno gostovanje, prvi poraz. Hit Gorica je v Velenju izgubila z 0:1. Tekmo je odločil zadetek v tretji minuti.  

Belo-modri so pričeli v precej spremenjeni zasedbi. Zaigrali so brez kaznovanega Gorana Galešića, ni bilo niti Andreja Komca ter preostalih že dalj časa poškodovanih nogometašev.

Domači so pričeli zelo odločno. Po podaji s kota je bil na pravem mestu Petar Stojnič, ki je Rudarja povedel v vodstvo. Tekla je 3. minuta.

Za Novogoričane je prvi poizkusil Matija Širok, nakar so pobudo prevzeli Velenjčani in sprožili nekaj nevarnih strelov. Obramba belo-modrih je bila vselej na mestu.

Hit Gorica je do konkretnejših priložnosti prišla v drugem delu prvega polčasa. Najprej je zapretil Rok Buzeti, sledil mu je Uroš Celcer. V 35. minuti pa je do strela prišel tudi William Franklin Vicente. Novogoričani so v tistem obdobju prevladovali, do izenačenja pa jim je zmanjkalo nekaj konkretnosti v zaključku akcij.

Do odhoda na odmor je neuspešno s prostega udarca streljal še Dino Martinović.

Novogoričani so v drugi polčas krenili bolj samozavestno kot v prvega. V 60. minuti je s prostega strela mimo vrat meril Nebojša Kovačević. Prav ta igralec je le nekaj minut zatem podal Arisu Zarifoviću, ki je z glavo zgrešil cilj.

Po priložnosti domačega Luke Žinka so imeli Novogoričani dvakrat na voljo strel s kota, takoj zatem pa je znova udaril Rok Buzeti. Belo-modri so v zaključku tekme pritisnili. V 81. minuti se je Buzeti še tretjič odločil za strel, pred njim je poskusil še Celcer.

Do zaključka tekme sta nenatančno merila še Luka Majcen za domače in Vito Plut za goste.

Hit Gorica je tako spomladi doživela prvi poraz. Velenjčani so storili kar trikrat več prekrškov in prejeli tudi štiri opomine.

Za belo-modre Velenjčani ostajajo neugodna ekipa, saj proti njej v letošnjem prvenstvu še niso zmagali. Rudar pa je Novogoričane izločil tudi v četrtfinalu Hervis pokala Slovenije.

Še nekaj statistike: prekrški 18:6, rumeni kartoni 4:0, koti 9:7, streli 12:12.

Rudar : Hit Gorica 1:0 (1:0)
Strelec: Stojnič 3.

Postava Hita Gorice: Brljak; Širok, Zarifović, Gregorič, Celcer; Buzeti, Kovačevič, Ndiaye (od 78. Vetrih), Martinović (od. 63. Žigon); Plut, F. Vicente (od 65. K. Jogan).