Trener David Peršič pred sobotnim derbijem

Nova Gorica, 29.04.2011

Tudi tokrat bogat spremljevalni program

Pred sobotnim derbijem v Športnem parku (pričetek ob 20. uri) je trenutno stanje v moštvu Hita Gorice posebej za nd-gorica.com pojasnil šef strokovnega štaba David Peršič.

''V tem tednu smo opravili vse začrtane treninge. Pripravljamo se enako kot pred vsako prvenstveno tekmo. V sredo popoldan smo postavili dve kombinirani ekipi, nekaj fantov smo preizkusili tudi iz mladinske ekipe. Tako so se pomerili med seboj. S tem smo popestrili proces treninga,'' je uvodoma pojasnil Peršič, ki se je nato ozrl na prejšnjo tekmo z Olimpijo:

''V prvem polčasu tega srečanja smo do nasprotnika pokazali preveliko spoštovanje. Nismo bili pravi. Fantje so po tekmi to razumeli. Tudi sam jih povsem razumem, saj so še mladi in ne morejo vse tekme odigrati na enako visokem nivoju. Prihaja do nihanj. To se je na žalost pokazalo v prvem polčasu tekme v Ljubljani. Drugi je bil veliko boljši. Spremenili smo potek igre, žal pa nam rezultata ni uspelo. Smo prevladovali, domači vratar pa nam je tri nevarne strele odlično ubranil. Toda ta tekma je za nami, zato se ves ta teden osredotočamo na derbi z Mariborom.''

Prvi trener moštva morda ne bo mogel računati na brata Nejca in Miho Mevlja, ki ju bremenijo poškodbe. Vsi ostali so zdravi. Tekmo z Mariborčani Peršič pričakuje povsem sproščeno: ''Vemo, da so prvi na lestvici in imajo odlično ekipo. Imajo dolgo klop, tako da bodo brez težav nadomestili morebitne utrujene igralce po torkovi poklani tekmi. Toda mene zanima moja ekipa. Ta je dokazala, da lahko igra proti vsakomur. Maribor smo pred desetimi krogi že premagali, in to v gosteh. Naredili bomo vse, da tako igro kot rezultat ponovimo pred domačimi gledalci. Videli smo, da se z njimi da igrati na enakovrednem nivoju in jih tudi premagati. Seveda, kot vedno, upam tudi na podporo s tribun, ki jo fantje še kako potrebujejo.''

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM
ND Gorica za sobotno tekmo pripravlja bogat spremljevalni program. Kot smo že objavili, je sponzor tekme družba Gorenje, ki bo srečnemu dobitniku podarila sodoben TV sprejemnik.

Poleg tega bo med polčasoma potekala zdaj že tradicionalna nagradna igra v streljanju na majhna nogometna vrata. Gledalci pa bodo lahko uživali tudi v plesnih ritmih.

V soboto ob 20. uri vljudno vabljeni v Športni park!