Pomembna zmaga v Estoniji

Nova Gorica, 13.10.2010

Mladi premagali Madražsko

Slovenska članska nogometna reprezentanca je v svoji četrti tekmi v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2012 dosegla drugo zmago.
 

Slovenci so bili na težkem gostovanju v Talinu boljši od Estonije z 1:0. Edini zadetek je padel na sredini drugega polčasa. Akcijo sta izpeljala Bojan Jokič in Josip Iličić. Po strelu prvega je žoga prišla do Zlatka Dedića, ki je preigral domačega branilca, ustrelil proti vratom, kjer pa je nesrečno posredoval branilec Estonije Sidorenko in žogo potisnil v lastno mrežo.
 

V reprezentanci Slovenje je znova nastopilo kar nekaj nekdanjih nogometašev ND Gorica. Marko Šuler in Bojan Jokić sta odigrala vseh 90 minut, medtem ko je Valter Birsa igro zapustil v zadnji minuti, Tim Matavž pa v 52. minuti.
 

Naslednje kvalifikacijsko srečanje bo Slovenija igrala marca v Ljubljani proti Italiji. Še pred tem bodo reprezentanti uigranost dopolnjevali na dveh prijateljskih tekmah. Že novembra doma proti Gruziji.
 

Mlada slovenska reprezentanca do 21. leta pa je na prijateljskem srečanju z 1:0 premagala Madžarsko. Člani reprezentance, ki jo vodi selektor Tomaž Kavčič so tudi igralci Hita Gorice, brata Nejc in Miha Mevlja ter Matija Širok.