Valter Birsa tokrat ni zaigral

Nova Gorica, 29.09.2010

V četrtek v boj še Matija Škarabot in Marko Šuler

V torkovem večeru so bile na sporedu tekme 2. kroga UEFA Lige prvakov. Potem ko je nekdanji član ND Gorica Valter Birsa pred dvema tednoma na milanskem stadionu Giuseppe Meazza oz. San Siro postal prvi nekdanji nogometaš Hita Gorice, ki je zaigral v najbolj prestižnem klubskem tekmovanju v Evropi, tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Njegov klub AJ Auxerre se je na domačem stadionu pomeril z moštvom Real Madrid CF. Gostje iz Španije so z golom v 81. minuti zmagali z 1:0. Valter Birsa je celotno srečanje spremljal s klopi za rezervne igralce.

V četrtek se bosta na evropski sceni morda predstavila še dva nekdanja člana ND Gorica. V okviru 2. kroga UEFA Lige Evropa se bo belgijski (flamski) klub KAA Gent doma pomeril z moštvom LOSC Lille iz Francije.

Za Gent nastopata tudi nekdanja člana belo-modrih Matija Škarabot in Marko Šuler, ki je v 1. krogu tega tekmovanja na gostovanju pri Levskem v Sofiji dosegel zadetek za svojo ekipo. Tekma med Gentom in Lillom bo v četrtek 30. septembra ob 21.05 na stadionu Jules Otten v Gentu.