Že v petek proti Krki

Nova Gorica, 20.03.2024

Gorica bo v sklopu 22. kroga 2. SNL igrala doma. V petek jo v Športnem parku, s pričetkom ob 20.15, čaka dvoboj z novomeško Krko

Krka po odiganih 21 ligaških tekmah zaseda 13. mesto, le tri točke jo ločijo od cone izpada. Novomeščani so zbrali 6 zmag, 4 neodločene izide in 11 porazov, kar znese za 22 točk. 

Po kar nekaj okrepitvah - med drugimi sta Krko okrepila tudi trenutno drugi najboljši strelec drugoligaške konkurence in nekdanji napadalec Bilj Cucu ter Sloveniji veliko bolj poznani nekdanji vezist Olimpije Nik Kapun, ki je v prvem delu sezone nosil dres Grosuplja - so Novomeščani odločno krenili v pomlad in že na prvi tekmi ugnali Triglav s 3:1, nato so visoko izgubili na gostovanju pri Bistrici s 3:0, na tekmo v Novo Gorico pa prihajajo s popotnico domačega remija proti ljubljanski Iliriji (1:1).

Lekarnarje trenutno vodi Agron Šalja, zadnji izmed trojice trenerjev v naši lanski prvoligaški sezoni. Pri Gorici je nekaj igralcev v preteklosti nosilo dres tokratnega nasprotnika: zimski povratnik Adis Hodžić je v Novem mestu igral v prvi polovici letošnje sezone, izkušnje v zelenem dresu sta nabirala tudi Darko Hrka in Denis Cerovec.

Bogati so bili dvoboji Gorice in Krke predvsem v prvi ligi, v sklopu drugoligaškega tekmovanja pa sta se moštvi med seboj spopadli štirikrat. Gorica se je zmage veselila na treh obračunih, nazadnje ravno jeseni v Novem mestu, ko sta za zmago z 2:1 poskrbela Žan Leban s prostega strela in Darius Jalinous z zadetkom v izdihljajih obračuna.

''Povratni'' obračun bo v Novi Gorici odigran že v petek, 22. marca, pričetek je predviden ob 20.15. Glavni sodnik bo Amel Begič, pomagala mu bosta Alen Salkić in Nedeljko Todorović, delegat bo Mihael Zrimec. 

Kar se tiče igralskega kadra - pozitivna novica je nedvomno povratek obolelega Amadeja Mariniča in kaznovanega Luke Baruce. Na spisku odsotnih bo le poškodovani Nejc Mevlja.

Vabljeni na tekmo! Blagajna in vrata stadiona se odpirajo ob 19. uri.