Gorico zapušča trojica

Nova Gorica, 21.06.2024

Novogoriški Športni park zapušča trojica nogometašev: Darko Hrka, Amadej Marinič in Haris Kadrić.

Darko Hrka je bil član plavo-belih 3 sezone. V tem času je za Gorico zbral kar 96 nastopov in dosegel 3 zadetke. Nekajkrat je na svoji levici nosil tudi kapetanski trak. 

Amadej Marinič velja za produkt naše nogometne šole. Na začetku lanske sezone se je v Gorico vrnil iz Brd in postal nepogrešljivi člen udarne enajsterice. Zgolj v prejšnji sezoni je nastopil 24-krat v ligi ter 5-krat v pokalu. S 7 asistencami je bil eden boljših podajalcev druge lige, skupno pa je za Gorico zbral 42 uradnih tekem.

Haris Kadrić je Gorico okrepil v zadnjem zimskem prestopnem roku. V drugi polovici sezone 2023/24 je za plavo-bele nastopil na 12 ligaških in 4 pokalnih tekmah ter skupno dosegel 8 golov.

Športni direktor Zoran Ljubinković: ''ND Gorica uradno potrjuje odhod Hrke, Mariniča in Kadrića. Gorica je omenjeni trojici ponudila večletne in finančno boljše pogodbe, ki pa so jih zavrnili z namenom, da bi svojo kariero nadaljevali v prvi ligi. Vsi so sezono oddelali dobro, zato ni presenečenje, da se za naše igralce zanima veliko klubov. Ko igralec prejme ponudbo z višjega nivoja, jo težko zavrne. Kljub odhodom smo ponosni, da smo lahko igralce lansirali na višjo raven in da se klub počasi vrača v segment pošiljanja igralcev na nogometni trg, kar je za prihodnost zelo pomembno. ND Gorica se zahvaljuje trojici za doprinos k plavo-belemu dresu in želi le najboljše na nadaljnji nogometni poti.''

Darko, Amadej ter Haris - hvala za vse in srečno!