Dennis Zeriali ostaja plavo-beli

Nova Gorica, 06.06.2024

Gorica je storila prvi korak k uresničevanju svoje vizije glede nudenja čim več priložnosti perspektivnim domačim igralcem. Klubske plavo-bele barve bo tudi v prihodnji sezoni branil nadarjeni vratar Dennis Zeriali.

Dennis, ki prihaja iz Trsta in ki bo konec julija dopolnil 20 let, se je na članskem odru predstavil v pretekli sezoni. Na 14 drugoligaških tekmah je 6-krat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, dvakrat je nastopil tudi v slovenskem Pokalu Pivovarne Union. 

Njegove dobre predstave so bile povod za novo 2-letno pogodbo. Pomembno bo prispeval k izpolnjevanju tako kvote mladih kot kvote doma vzgojenih igralcev. 

Dennis Zeriali: ''Vesel sem, da bom svojo nogometno pot nadaljeval v Novi Gorici. Upam, da bo nova sezona rezultatsko boljša od prejšnje. Klubski cilji so seveda pripeljati Gorico v prvo ligo, kjer ji je tudi mesto, moji osebni pa izboljšati svoje predstave, vedno dati vse od sebe, grešiti vedno manj in prejeti kar se da minimalno zadetkov ter s tem pomagati ekipi.''

Športni direktor Zoran Ljubinković: ''To je nov začetek za ND Gorica in naše mlade fante, ki bodo v prihodnjem obdobju podpisali pogodbe kot nagrado za vse, kar so prikazali. To je pravi odnos, saj želimo s svojim projektom mlade igralce pripraviti ter usposobiti tako za kvalitetno igro nogometa kot za življenje. Verjamem, da bo Zeriali upravičil zaupanje, ki mu ga je klub izkazal za z željo po podaljšanju sodelovanja. Verjamem tudi, da je pred njim bleščeča kariera. Renome Gorice nam narekuje, da moramo biti boljši iz dneva v dan. Trudimo se, da bi izpolnili pričakovanja vseh navijačev. Vlaganja v nogometno šolo so resna, zato si tudi obetamo ustreznih koristi tako v obliki napredovanja igralcev v prvo ekipo kot tudi njihovih prestopov.''