Na martinovo gostovanje v Biljah

Nova Gorica, 10.11.2023

Gorica v soboto, 11.11., v sklopu 17. kroga 2. slovenske nogometne lige odhaja na gostovanje v Bilje.

Bilje so trenutno na 9. mestu prvenstvene lestvice, zbranih pa imajo 6 zmag, 4 remije in 6 porazov (22 točk), za četo Mirana Srebrniča zaostajajo 3 točke. Po dveh zaporednih porazih (doma proti Krki z 0:2 in v gosteh pri Bistrici s 4:3) so se v prejšnjem krogu pobrali in na gostovanju premagali ljubljansko Ilirijo s 3:0. 

V svojih vrstah imajo izjemno razpoloženega napadalca Ricarda Fernandeza Betriuja ''Cucuja'', ki je z 12 doseženimi zadetki najboljši strelec drugoligaške konkurence in eden izmed tistih, na katere bo morala biti plavo-bela obramba še kako pozorna. 

Kar se tiče medsebojnih tekem Gorice in Bilj, sta si omenjena nasprotnika na nasprotnih koncih igrišča v sklopu 2. SNL stala štirikrat, vse 4 prvenstvene obračune pa je dobila Gorica. Nazadnje v 2. krogu letos, ko je bilo še v zadnji minuti sodnikovega dodatka 2:2, nato pa je na sceno stopil Darius Jalinous, sicer nekdanji nogometaš Bilj, in z zadetkom Gorici priigral prvo zmago v aktualnem tekmovalnem obdobju.

Tokratna tekma se v biljenski Dolinci v soboto prične ob 14. uri. Glavni sodnik bo Martin Matoša, stranska Tomislav Pospeh in Matej Vojska, delegat bo Marko Hafner.

 

Foto: Miran Polanc / Mi SPORT