Trener Porrini o delu med reprezentančnim premorom

Nova Gorica, 23.03.2023

Reprezentančni premor je prišel v pravem času. Igralci so imeli 3 dni prosto, da so vrnili potrebno energijo, potem pa se vrnili na trdo delo. Trener Sergio Porrini, prvi pomočnik Edyja Reje, je podrobno predstavil delo med dvotedensko pavzo.

Sergio Porrini ...

... o zadnji tekmi: Obračun proti Bravu je nekaj, kar želimo čimprej pozabiti. Rezultat ni bil po naših željah, še manj pa igra. Iz napadalnega vidika, še najbolj takrat, ko smo imeli žogo, smo ustvarili premalo. Gradili bomo na pozitivnih stvareh, ki smo jih pokazali na prejšnjih 3 pomembnih tekmah. Ni bilo enostavno, zato smo imeli 3 dni prosto, da smo napolnili baterije. Bravo bomo pozabili, vendar trenirali bomo, da izboljšamo stvari

... o delu med pripravljalnim obdobjem: Trdo bomo trenirali. Želimo se opogumiti pri zadrževanju posesti, tekma proti Bravu je še najbolj pokazala, da moramo tu napredovati največ. Rasti mora tudi naša osebnost med tem, ko držimo žogo. Med reprezentančno pavzo imamo dovolj časa za trdo delo. 

... pogled proti Mariboru: Med ekipami obstajajo razlike v kvaliteti, vendar smo se večkrat že lahko prepričali, da lahko s stoodstotno osredotočenostjo, predvsem dobro fizično in kondicijsko pripravljenostjo, spraviš v težave bilokogar. Glave moramo držati gor in se zavedati, da smo sposobni ustvariti dober rezultat.