Boleč poraz

Nova Gorica, 23.03.2023

Gorica je v 28. krogu Prve lige Telemach izgubila v Ljubljani na gostovanju pri Bravu z 2:1.

Nogometaši Brava so zadnjo zmago v prvenstvu zabeležili 6. novembra, na novo so morali čakati kar 12 tekem, iz česar so Goričani (žal zaman) črpali upanje za četrto zaporedno tekmo brez poraza. 

Prvi polčas ni ponudil pretiranega razburjenja. Edino pravo priložnost je zapravil Beno Selan, ki je v gneči v kazenskem prostoru prišel do strela, toda žoga je zletela čez gol.

V 47. minuti pa so se razveselili goriški navijači. Tako kot prejšnji krog v Sežani so Novogoričani na začetku drugega dela prišli v vodstvo, po podaji Filipa Brekala iz prostega strela je z glavo vodilni zadetek dosegel Nejc Mevlja.

Če so vrtnice v Sežani prednost zadržale do konca, pa jim to v Ljubljani žal ni uspelo. Za prvi gol rumene ekipe v 54. minuti ima veliko zaslug David Flakus Bosilj, ki je na desni strani kazenske prostora sprejel žogo, jo zavrnil v sredino, kamor je pritekel Martin Kramarič in z močnim strelom poslal žogo pod prečko.

V 62. minuti bi Flakus Bosilj lahko tudi sam dosegel zadetek, vendar je bil po podaji Selana z desne strani nespreten, toda njegovo napako je dve minuti pozneje popravil Tamar Svetlin, ki je bil natančen s strelom od daleč.

Kramarič je s prostega strela zadel vratnico, domači so imeli nato še nekaj priložnosti, Kramarič in Svetlin sta bila ves čas nevarna, a izid se ni več spremenil.

V naslednjem krogu po reprezentančnem odmoru bo Gorica gostila Maribor.