Začenja se zadnja četrtina prvenstva

Nova Gorica, 18.03.2023

Gorica v nedeljo, 19. marca, ob 13. uri gostuje v Ljubljani, kjer jo na ŽAK-u pričakuje Bravo. To bo zadnja tekma pred dvotedensko reprezentančno pavzo, hkrati pa se začenja zadnja četrtina prvenstva.

Bravo je bil na začetku pomladi vsaj navidezno na varnem sedmem mestu, a se je s slabim izkupičkom vmešal v boj za obstanek. Trenutno je na osmi poziciji z zgolj 2 točki nad Goričani, zbranih pa ima 6 zmag, 6 remijev in 15 porazov. 

Šiškarji so nazadnje doma igrali pred nekaj dnevi, ko so gostili Maribor. Štajerci so že po dobre pol ure vodili s 3:0 in zdelo se je, da je tekma odločena, a je Bravo v drugem polčasu pošteno pohodil na plin in skoraj prišel do izenačenja. Končalo se je s porazom 2:3. 

Najnevarnejši v moštvu Bravašev je Martin Kramarič, ki je z 10 zadetki na čertem mestu lestvice najboljših strelcev letošnje prve lige skupaj z Andrejem Kotnikom, igralcem Kopra. Nekdanji član Maribora v nedeljo ne bo mogel računati na pomoč vezista Gašperja Trdina, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov. 

Sicer pa sta se Gorica in Bravo v sklopu prve lige pomerila sedemkrat, statistika pa je izenačena: 2 zmagi Gorice, 3 neodločeni izidi in 2 zmagi Brava. V Šiški plavo-beli na 3 prejšnjih obračunih še niso uspeli slaviti. 

Nazadnje sta se Gorica in Bravo pomerila v 19. krogu 6. decembra, ko je bilo v Novi Gorici 0:0. Na prejšnjih dveh obračunih smo videli dve zmagi na vsaki strani z 2:0. Najprej je v prvem krogu v mestu vrtnic slavila Gorica, v 10. kolu v Ljubljani pa Bravo. 

Na nedeljskem obračunu bo pravico delil Asmir Sagrković ob pomoči stranskih sodnikov Dejana Švarca in Marjana Kužnika, četrti sodnik bo Mihael Antić. Nad VAR-om bosta bedela Roberto Ponis in Bojan Mertik, delegat bo Janko Turk.