Tekma, ki lahko določi potek konca sezone

Nova Gorica, 15.03.2023

Gorica v četrtek odhaja na izredno pomemben obračun v sklopu 27. kroga Prve lige Telemach. Na Stadionu Rajka Štolfe nas gosti sežanski Tabor.

Tabor ima na devetem mestu zgolj točko več od Gorice. Zbral je 3 zmage, 11 remijev in 12 porazov, kar znese za 20 točk. Četa Dušana Kosića je v dobri formi. Spomladi je še neporažena - po uvodni zmagi v Domžalah je kasneje zbrala kar 5 zaporednih neodločenih rezultatov. Nazadnje ji je to uspelo v Ljudskem vrtu, ko je bilo proti Mariboru 1:1. 

Letošnja statistika je na strani Gorice, ki je najprej v Sežani slavila s 3:1 (strelci Velikonja, Cerovec, Iličić), v Gorici pa si priigrala neodločen rezultat 1:1 (Vekić). Jutri bo odigran jubilejni 10. medsebojni spopad v okviru Prve lige Telemach - Gorica ima na svojem računu 5 zmag, Tabor 2, 2-krat pa na obračunu 'češnjic' in 'vrtnic' nismo videli zmagovalca. A najtežji izzivi prihajajo sedaj. 

Četrtkova tekma se v Sežani prične ob 15. uri. Pravico bo delil Alen Borošak, pomagala mu bosta Primož Perger in Žiga Šumer. Četrti sodnik bo Martin Matoša, Mihael Antič ter Jure Praprotnik pa bosta skrbela za video asistenco. Delegat je Dejan Germič.