Trenerski štab okrepil povratnik Aleksandar Rodić

Nova Gorica, 08.02.2023

V zimskem pripravljalnem obdobju je glavni trener Miran Srebrnič dobil svežo pomoč. Novi član strokovnega štaba je Aleksandar Rodić, ki je pred dobrimi 20 leti Gorici iz težkega obdobja pomagal ustvariti najlepše čase.

V Novo Gorico je tedaj 23-letni Rodić prišel iz belgijskega Verbroedering Geela. Moštvu, ki ga je vodil najuspešnejši trener v plavo-beli zgodovini Pavel Pinni, je najprej pomagal v borbi za obstanek, potem pa osvojil dva od treh zaporednih naslovov državnega prvaka. 

''Od vseh klubov v karieri se najraje spominjam Gorice. Tu sem preživel 3 prečudovita leta. Gorica je moj drugi dom in mi bo vselej ostala v zelo lepem spominu,'' je uvodoma dejal Rodić. 

Iz Gorice ga je pot ponesla v ''nogometno'' Anglijo, igral je tudi v Turčiji in na Kitajskem, v Sloveniji je branil barve še Interblocka in Olimpije. Velja za prvega naturaliziranega igralca v zgodovini slovenske reprezentance, za katero je debitiral 30. marca 2005 na tekmi proti Belorusiji, kasneje pa zbral še 8 nastopov in dosegel tudi 1 zadetek. 

Po končani karieri profesionalnega nogometaša je, večinoma kot trener mlajših selekcij, deloval na obali pri Kopru in Dekanih. V mesto vrtnic prihaja na prvi večji trenerski izziv. 

''Zelo sem vesel, da sem prišel nazaj. Pred leti sem pustil dober vtis, med drugim smo bili tudi dvakrat prvaki. Zadovoljen sem, da bom pomočnik Miranu Srebrniču, celoten trenerski štab se pozna med sabo, igrali smo skupaj. Upam, da bomo z dobrim delom naredili velike stvari,'' je zaključil Rodić.

Aleksandar, dobrodošel doma in srečno!