Pregled pripravljalnega obdobja

Nova Gorica, 06.02.2023

Za nami je dober mesec zimskih priprav, znotraj katerih smo odigrali 9 tekem. Dobili smo odgovore na vprašanja, a je še kar precej prostora za napredek, opozarja glavni trener Miran Srebrnič.

Rezultati: 

Javor Ivanjica 2:1 Gorica
Jadran Dekani 2:1 Gorica
Kalcer Radomlje 4:2 Gorica
Radnički Novi Beograd 0:3 Gorica
Gorica 1:0 Brinje Grosuplje
Kolubara 0:4 Gorica
Rukh Lviv U19 0:3 Gorica 
Gorica 1:0 Primorje
Gorica 1:0 Aluminij

''Priprave lahko ocenimo pozitivno,'' je dejal Srebrnič. ''Oddelali smo jih po začrtanem planu, odigrali 9 tekem in naredili, kar smo si želeli. Minus je to, da so nekateri igralci prišli pozno in bomo morali skupaj nekatere stvari nadoknaditi in jih dozirati na pravi način, ker niso še v stoodstotnem fizičnem stanju. Skozi samo tekmovalno obdobje jih bomo dvignili na višjo raven. Sem pa zadovoljen, kako so fantje oddelali. Prvenstvene tekme so nekaj drugega, zato želimo v drugi del prvenstva štartati na polno. Že na začetku imamo težko tekmo, ki ni odločilna, vendar pomeni veliko, predvsem s psihološkega vidika. Od fantov pričakujem maksimalen naboj, da gremo samozavestni v to nalogo.''

Veseli doseganje zadetkov, po drugi strani pa tudi dobro držanje v obrambni fazi. Zadetka namreč nismo prejeli na zadnjih 6 pripravljalnih srečanjih. ''Če smo realni, je še veliko stvari za popraviti in to smo tudi zanalizirali. V določenih fazah moramo preprosto biti boljši in na tem delamo iz dneva v dan,'' je dodal glavni strateg.

Glave so že usmerjene na nedeljski uvod v pomlad v Prvi ligi Telemach. V Novo Gorico prihajajo Radomlje, eden izmed konkurentov v boju za obstanek. ''V prvi ligi so vse tekme težkem do vsake točke je zelo zahtevno priti. Pomlad moramo začeti z velikim nabojem in željo. Upam, da bodo to začutili tudi gledalci in nam pomagali, ker moramo več kot jeseni izkoristiti domače igrišče. Gledalci so pri tej zgodbi zelo pomemben faktor. Računam na skupno pozitivno energijo, ki bo prinesla željeni rezultat,'' je zaključil trener.