Uspešni tudi proti Primorju

Nova Gorica, 01.02.2023

Gorica je v sredo, 1. februarja, odigrala sedmo prijateljsko tekmo v sklopu zimskih priprav, v Novo Gorico je pripotovalo ajdovsko Primorje.

Že na začetku tekme si je Gorica priigrala lepo priložnost, a je po zavrnjeni podaji Krajnca in strelu Baruce z 11 metrov Primorje žogo izbilo na golovi črti. Sledilo je nekaj protinapadov in lepih priložnosti gostov, ki so ostale neizkoriščene. 

V 13. minuti je Gorica zopet prevzela vajeti v svoje noge. Po predložku Andrejašiča in povratni podaji Lebana je Velikonja streljal preko vrat. Isti nogometaš je z glavo poizkušal v 19. minuti po predložku Ahmetaja, a zopet meril previsoko. V tretje se kapetanu prav tako ni izšlo, Andrejašič je poslal podajo na bližnjo vratnico, Velikonja je lepo vtekel pred nasprotnika, a mu je veselje preprečil gostujoči čuvaj mreže. 

Po dveh neuspelih napadih Primorja, v prvem se je z odlično obrambo izkazal Likar, je v 33. minuti Ankrah z vzeto žogo in hitrim protinapadom priboril prekršek, s 25 metrov pa je bil kirurško natančen Alessandro Ahmetaj. Že v naslednjem napadu bi Gorica lahko podvojila prednost, a je Ankrahu veselje preprečil vratar Primorja. Prvi polčas se je končal z minimalno prednostjo Gorice 1:0, kot se je kasneje izkazalo, pa je bil to tudi rezultat tekme.

Na začetku drigega polčasa je Velikonja z globinsko podajo v ogenj poslal Juncaja, slednji pa si je priboril prezahteven položaj, da bi iz akcije lahko iztržili kaj več. Po nekaj napadih Ajdovcev je dvakrat poizkušal tudi novinec Karrica, a je obakrat imel vratar nasprotnikov lahko delo, v tretje pa je s slabšo desno nogo meril izven okvirja. 

Gorica prvi polčas: Likar (V); Andrejašič, Cerovec, Mevlja, Mlakar; Ankrah, Ahmetaj, Baruca; Leban, Krajnc, Velikonja (K).

Gorica drugi polčas: Dajčar (V); Širok, Agić, Selimović, Brekalo; Hrka, Petrović, Jukić; Juncaj, Karrica, Vekić.

Generalka nas čaka v soboto, 4. februarja, ko v Novo Gorico prihaja Aluminij.

Foto: Foto Lado