Lepa zmaga nad srbskim prvoligašem

Nova Gorica, 27.01.2023

Gorica se je v sredo, 25. januarja, v Novigradu na novi pripravljalni tekmi v sklopu zimskim priprav, pomerila s srbskim prvoligašem Kolubaro in dosegla visoko zmago s 4:0.

Vsi zadetki so bili doseženi že v prvem polčasu. V 3. minuti je led po domiselni globinski podaji Miroslava Iličića prebil Zvonimir Petrović. Čez nekaj minut je po napaki nasprotnikovega vratarja Iličić zadetek dosegel tudi sam. 

V 14. minuti je Filip Brekalo priboril prekršek na robu kazenskega prostora. Prosti strel je izvedel Alessandro Ahmetaj in podal točno na glavo Ahmedu Ankrahu za 3:0.

V 25. minuti je Etien Velikonja vstopil namesto poškodovanega Iličića in se kmalu za tem vpisal med strelce, a mu je veselje preprečila prečka. V nadaljevanju iste akcije je Ahmetaj, tudi po posredovanju čuvaja mreže Kolubare, stresel vratnico.

Pred iztekom prvega polčasa pika na i. Petrović je ukradel žogo, na sredini terena našel Velikonjo, ta je lepo zaposlil Stevena Juncaja, ki je hitri protinapad zaključil uspešno. 

V drugem polčasu zadetkov nismo videli, vendar je bila Gorica dominantna od samega začetka pa vse do konca. 

Igrali so: Likar (Zeriali); Andrejašič (Širok), Cerovec (Agić), Mevlja, Brekalo; Ankrah, Ahmetaj (Hrka), Petrović (Jukić); Krajnc (Baruca), Juncaj (Vekić), Iličić (Velikonja). 

Počivali so: Dajčar, Leban, Mlakar, Selimović.

Manjkal je zgolj poškodovani Leon Marinič.