Prva zmaga zimskih priprav

Nova Gorica, 19.01.2023

Gorica je v sredo, 18. 1., ob 12. uri, odigrala prijateljsko srečanje proti srbskemu drugoligašu Radničkemu iz Novega Beograda. Plavo-beli so bili superiorni tekom celotnih 90 minut in zasluženo slavili s 3:0.

V 12. minuti je Miroslav Iličić izkoristil odbitek po podaji iz kota Alessandra Ahmetaja in s približno 5 metrov matiral nemočnega nasprotnikovega vratarja. Pritisk se je nadaljeval, a smo prvi polčas zaključili z enim doseženim zadetkom.

Smo pa zato drugega začeli silovito. Iličić je pobegnil nasprotni obrambi, posedel čuvaja mreže in žogo pospravil v nebranjeni del mreže. Atraktiven zadetek v 57. minuti, tretji 24-letnega Hrvata na tretji tekmi znotraj zimskega pripravljalnega okna. 

Čez natanko 10 minut še pika na i. Ahmetaj je po prekršku nad Vekićem izvedel ''skrajšani kot'', okroglo usnje se je odbilo na nogo Alenu Krajncu, ki je čakal na odbitek in lepo zadel potleh tik ob daljši vratnici. 

Za Gorico so od prve minute igrali: Likar; Andrejašič, Cerovec, Mevlja, Mlakar; Hrka, Petrović, Ahmetaj; Leban, Krajnc, Iličić.

V nadaljevanju so priložnost dobili še: Dajčar; Korošec, Agić; Baruca, Marinič, Ankrah; Vekič. 

V Novi Gorici so ostali in posebej trenirali: Velikonja, Širok, Jukić, Biggs, Juncaj in Dianessy.

Na spisku poškodovanih je še zmeraj zgolj Denis Klinar.