Priprave za obračun na umetni travi

Nova Gorica, 17.01.2023

Gorica se v sredo, 18. januarja, vrača v Umag, kjer bo na umetni travi odigrala prijateljski obračun proti srbskemu prvoligašu Radnički iz Novega Beograda. Tekma se bo pričela točno ob poldan.

Po treh pripravljalnih tekmah v prejšnjem tednu, so se danes nogometaši Gorice pripravljali na četrto. Sprva je bila tekma proti Radničkemu delegirana za 14.30 v Poreču, a je bila premaknjena na bolj zgodnjo uro bližje slovenski meji. 

Tokratni tekmec je bil ustanovljen leta 1920. Osnovali so ga delavci in neodvisni sindikati - od tod tudi ime. Najvidnejše dosežke je klub pisal sredi prejšnjega stoletja, ko je kar 9 sezon nastopal v prvi zvezni ligi Jugoslavije, v tekmovalnem obdobju 1955/56 in 1957/58 se je zavihtel na visoko tretje mesto. 

Starejšim navijačem v spominu zagotovo ostaja finale pokala Maršala Tita v sezoni 1956/57, ko je Radnički ob polčasu proti Partizanu vodil s kar 3:0, a na koncu vseeno izgubil s 3:5. 

Proti Srbom bodo v četi Mirana Srebrniča nastopili vsi razpoložljivi igralci, razen poškodovanega Denisa Klinarja, pod vprašajem je Matej Jukić.