Radomlje učinkovitejše

Nova Gorica, 16.01.2023

Na tretji pripravljalni tekmi v drugem tednu priprav se je Gorica v Dekanih - v sklopu drugega Memoriala Milana Ščulca - pomerila proti Radomljam. Končni rezultat je bil 4:2 za Mlinarje.

Kljub težkim nogam je bila tekma polna visokega ritmea. Goričani bi lahko povedli že v peti minuti, ko je Matej Jukić poizkušal z roba kazenskega prostora, a stresel prečko. Čez deset minut je sledila kazen, manjšo neosredotočenost v obrambi so Radomljani kaznovali s prodiranjem po levi strani, po predložku se je Ester Sokler znašel sam pred Dajčarjem in ga brez težav ugnal. 

V 25. minuti je po mnogih napadih sledilo izenaćenje. Marinič je poslal predložek, nasprotnikovi branilci so žogo odbili točno na nogo Petrovića, ki je silovito sprožil potleh in lepo zatresel mrežo. Bi se pa kmalu za tem bosansko-hrvaški vezist še enkrat razveselil zadetka, a je bil na mestu vratar Baš. 

Zdelo se je, da bosta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani, a so varovanci Oliverja Bogatinova v zadnji minuti kar dvakrat uspeli presenetiti četo Mirana Srebrniča. Najprej je po dvojni kombinaciji mrežo Gorice zatresel Mario Čuić, po prekršku Tilna Mlakarja pa je z 11 metrov bil precizen Sandi Nuhanović.

V drugi polačas sta ekipi krenili z drugačnima enajstericama. Denis Cerovec bi v 51. minuti skoraj uspel doseči z glavo, a je žoga za las švignila mimo leve vratnice. Čez nekaj minut je zasluženo zadel Matija Širok, potem ko je poslal oster predložek pred vrata, žoge se ni nihče dotaknil, končala pa je v mali mrežici ob desni vratnici. 

Goričani so poizkušali z uigranimi kombinacijami. Radomljam so grozili poizkusi Miroslava Iličića, Žana Lebana, Etiena Velikonje, Ačena Krajnca, od daleč je bil nevaren tudi Alessandro Ahmetaj, a brez uspeha.

Zato pa so v zadnji minuti, v edini pravi akciji pred vrati Gorice, Mlinarji postavili piko na i. Čuić je po hitri podaji v prostor uspel pretentati mladega Alena Korošča, ob njegovem strelu proti bližnji vratnici pa je bil prekratek tudi vratar mladincev Dennis Zeriali. 

Prvi polčas: Dajčar; Andrejašič, Agić, Mevlja, Mlakar; Ankrah, Petrović, Jukić; Dianessy, Marinič, Vekić.

Drugi polčas: Zeriali; Širok, Korošec, Cerovec, Krajnc; Hrka, Ahmetaj, Baruca; Leban, Velikonja, Iličić.

Odsotni zaradi poškodbe: Klinar, Biggs, Juncaj. 

Naslednji pripravljalni izziv plavo-bele čaka v sredo, 18. januarja, ko se bodo v Poreču, ob 14:30, pomerili proti srbskemu prvoligašu Radnički.