V polfinalu memoriala boljši Dekani

Nova Gorica, 14.01.2023

V soboto, 14. januarja, je Gorica odigrala svojo drugo tekmo v zimskih pripravah. V okviru 2. Memoriala Milana Ščulca je v Kopru na polfinalnem dvoboju morala priznati premoč Jadranu iz Dekanov.

Gorica je narekovala ritem od začetka do konca obračuna. V prvem polčasu so bili napadi večinoma jalovi, večkrat smo poizkušali po podaji iz kota in strelu z glavo, nekajkrat smo bili v ugodni poziciji, a so dekanski branilci vselej postavili blok.

Nekaj minut pred koncem prvega polčasa je obalni drugoligaš uspel kaznovati naše zgrešene priložnosti. Po kar agresivnem štartu nad Matijo Širokom, ob katerem se sodnik ni odločil za prekršek, so prišli iz oči v oči z vratarjem Likarjem in ga tudi matirali. Prvi polačs se je končal z minimalnim zaostankom (0:1).

V drugi polčas je Gorica vstopila s povsem spremenjeno postavo, celotno tekmo je odigral zgolj Alen Krajnc. Po številnih poizkusih so plavo-beli v 85. minuti končno prišli do izenačenja. Marinič je priboril prekršek na robu kazenskega prostora, izvedel ga je Jukić, odbitek pa je v mrežo postavil Miroslav Iličić.

Že v naslednjem napadu smo krenili po preobrat, domačini so uspeli s skrajnimi močni blokirati, v istem (proti)napadu pa tudi lepo zadeti in nam zadati hladen tuš. Končalo se je z 2:1 za Jadran.

Prvi polčas: Likar; Širok, Cerovec, Mevlja, Mlakar; Hrka, Ahmetaj, Petrović; Krajnc, Juncaj, Velikonja.

Drugi polčas: Likar (60' Zeriali); Andrejašič, Korošec, Agić, Krajnc; Ankrah, Jukić, Baruca; Marinič, Leban, Iličić.

Priložnosti za igro ni dobil le rezervni vratar Dajčar, Srebrnič se je odločil Dianessyja in Vekića spočiti za naslednji dan, odsotna sta bila poškodovana Klinar in Biggs. 

Naslednja tekma je na sporedu že naslednji dan. Ob 12.30 se v Dekanih v tekmi za tretje mesto merimo proti Radomljam.