Andrejašič se vrača v polni pogon

Nova Gorica, 12.01.2023

Na tekmi proti Javorju se je v prvi postavi znašel tudi Jan Andrejašič, za katerega je bila to prva tekma po približno 3-mesečni odsotnosti.

27-letni branilec, ki lahko igra na obeh bočnih položajih, po potrebi tudi v osrčju zadnje linije, je poleti v Novo Gorico pripotoval kot okrepitev iz Olimpije. Odigral je 7 tekem v sklopu Prve lige Telemach, 1 pa v okviru Pokala Union. 

Proti koncu septembra se je zgodila neljuba situacija - počena medenica ga je oddaljila od nogometnih igrišč za več kot pol jeseni. Tako je svojo zadnjo tekmo odigral 18. septembra na gostovanju pri Bravu. 

Vrnil se je proti koncu prvega dela, vendar zaradi rehabilitacije treniral individualno. S prvim trenažnim dnem v novem letu se je priključil ekipi in se bori za preboj med prvih 11. 

''Počutim se super,'' je Andrejašič dejal po prvi pripravljalni tekmi v zimskem premoru. ''Sicer se pozna, da sem bil kar nekaj časa odsoten, ampak sem vesel, da se je poškodba odlično sanirala ter da ni bilo potrebnih nobenih operacijskih posegov. Verjamem, da bom ob koncu priprav že 100-odstotno pripravljen, saj treniramo zelo dobro.''