Dobrodošel, Steven Juncaj!

Nova Gorica, 08.01.2023

Naša druga okrepitev v zimskem prestopnem roku je Steven George Juncaj.

Gre za 24-letnega Američana. Čeprav njegove korenine izvirajo iz Črne Gore, ima tudi albanski potni list. Velja za vsestranskega igralca, čigar močnejša noga je leva. Lahko igra na krilnem, po potrebi tudi na bočnem položaju. 

S članskim nogometom se je spoznal pri nizozemskem Vitesseju, kjer je bil tudi član tamkajšnje mladinske selekcije. Kasneje je prestopil v švicarski Grasshopper, še lani pa je nastopal za Michigan Stars v ameriški MLS. 

Nova Gorica mu ni tuja, saj se je tu že poleti mudil na preizkušnji. ''Predsednik in športni direktor sta mi predstavila, na čemu želi klub graditi in kaj si želijo postati v bližnji prihodnosti. Zelo sem zadovoljen, da sem pristal tukaj. Verjamem, da sem eden izmed igralcev, ki lahko pomagajo vrniti dobre stare čase, s čimer bi lahko postali velik klub ne samo v Sloveniji, ampak v celotni balkanski regiji. Dal bom vse od sebe, poskušal bom biti dober igralec in vzor mlajšim,'' je uvodoma dejal Juncaj.

Športni direktor Admir Kršić: ''Steven je za ta prostor zagotovo neznanka. Sicer se je v Novi Gorici mudil že poleti, tako da ga malce že poznamo. Velik delež vsekakor pričakujemo tudi z njegove strani, predvsem v napadalnem delu. Kot pri vseh novincih pričakujemo hitro prilagoditev, moramo pa tudi mi storiti veliko, da se bodo takšni igralci čim hitreje privadili na naš način dela, da bomo potem tudi na igrišču iz njih iztisnili maksimum.''

Steven, dobrodošel in srečno!