Djibril Dianessy nova moč v napadu

Nova Gorica, 07.01.2023

Prvi novinec v zimskem prestopnem roku je Djibril Dianessy, 26-letni Francoz malijskih korenin, ki lahko igra na vseh položajih v napadu.

Dianessy velja za produkt francoskega velikana Toulousea. Ima bogate izkušnje tudi z nastopanjem na Nizozemskem, saj je branil barve Fortune Sittard in Maastrichta, v lanski sezoni se je vrnil v domovino in zaigral za Pau. 

Z Gorico je bil v kontaktu že ob koncu jesenskega dela sezone, ko je tudi opravil nekaj treningov, kar ga je še bolj prepričalo, da je Nova Gorica pravi kraj za nadaljevanje njegove kariere. 

''Lanska sezona je bila zame zahtevna, saj sem se resno poškodoval. Po rehabilitaciji nisem prišel v pravi ritem in zaradi tega sem igral nekoliko manj. Že jeseni sem se pogovarjal s športnim direktorjem, ki mi je predstavil klub in projekt, ki sta mi bila zelo všeč. To sodelovanje je lahko vzajemno - potrebujem čas, da se vrnem na najvišji nivo, sam pa lahko klubu pomagam pri uresničevanju ciljev. Nismo na poziciji, ki si ga klub zasluži, zato bom poskušal pomagati po najboljših močeh, da se dvignemo. Imel sem sicer nekaj drugih opcij, a nobena ni predstavljala takšnega izziva, kot ta v Novi Gorici,'' je dejal igralec. 

Športni direktor Admir Kršić potrjuje dejstvo, da je Dianessy prepotrebna okrepitev v napadu, kjer smo jeseni ostali nekoliko kratki: ''Djibril lahko igra na več mestih v napadalni vrsti, zato se od njega pričakuje veliko. Zaveda se, zakaj je tukaj, tudi sam želi pomagati klubu in s tem sebi. Mislim, da bi znal biti prijetno presenečenje spomladanskega dela prve lige.''

Djibril, dobrodošel in srečno!