Zadnji obisk Jošta Urbančiča

Nova Gorica, 06.01.2023

Vsake zgodbe je enkrat konec. Tako se je končala tudi skupna pot med Gorico in Joštom Urbančičem, ki v zameno za odškodnino odhaja na Norveško, kjer bo doživel svoje prve mednarodne izzive v karieri.

Levi bočni branilec se je letos s svojimi igrami kar petkrat prebil v idealno enajsterico kroga, navdušil pa je tudi norveškega velikana VIKING, svojega novega delodajalca. V enem letu in pol je za Gorico odigral 44 tekem, dosegel 1 zadetek in prispeval 7 asistenc. Bil je eden glavnih faktorjev pri vrnitvi na najvišji oder slovenskega nogometa. 

''Že prvi dan sem se lepo ujel z ekipo, vsi so mi pri tem veliko pomagali. To je botrovalo k temu, da sem dobro igral, zdaj pa mi je uspel ta prestop. V Novi Gorici sem se v tem letu in pol počutil res odlično, osvojitev druge lige pa mi je vlila še dodatne samozavesti. V klubu sem se imel lepo, zato se vsem iskreno zahvaljujem,'' je dejal 21-letnik.

Da se je še zadnjič poslovil od ekipe in kluba, nas je obiskal na prvem treningu, kjer smo ga vsi lepo pozdravili, mu čestitali in zaželeli obilo sreče pri njegovem naslednjem koraku v karieri.

Jošt, hvala za vse in srečno!