Začeli s treningi

Nova Gorica, 06.01.2023

Po zimskem premoru smo se najprej vsi skupaj v četrtek, 5. januarja, zbrali na klubski večerji, naslednje jutro pa pričeli s pripravami na spomladanski del sezone.

Kot trdi trener Miran Srebrnič, je novoletni počitek prišel prav in ob pravem času: ''Potrebovali bi kakšno točko več, z vsemi težavami, ki smo jih imeli, smo pristali na osmem mestu. Zagotovo nas bo spomladi čakala težka borba. Stvari so se premaknile v pozitivno smer glede plačil, tako da lahko pozitivno nadaljujemo s treniranjem in dvignemo svoj nivo. Prvi cilj je obstanek. Danes smo začeli na polno, časa pa ni na pretek, zgolj dober mesec, tako da bo treba čimprej priti v ritem.''

Na prvem treningu je bilo prisotnih 23 nogometašev, od tega dva mladinca (Dennis Zeriali in Alen Korošec), dve okrepitvi (več bo znanega v kratkem), zelo smo veseli povratka Zvonimirja Petrovića. Manjkala sta zgolj obolela Leon Marinič in Matej Jukić, že decembra pa sta nas zapustila Žan Bešir, ki mu je potekla posoja iz Kopra, in Jošt Urbančič, ki odhaja na Norveško. Ekipa bo v dobrem mesecu dni odigrala približno 10 pripravljalnih tekem, konec januarja je na sporedu tudi odhod na krajše priprave v Umag.

''Vse termine za tekme imamo popolnjene, prva je na sporedu že prihodnjo sredo. Kar je zelo pomembno, odhajamo na priprave za 5 dni, kjer bo ekipa konstantno skupaj. Upam, da se bo vse izpeljalo po predvidenem načrtu,'' je zaključil Srebrnič.