Obi v reprezentanci Nigerije

Nova Gorica, 25.12.2022

Po mladinski šoli so se vpoklici v reprezentanco vrnili tudi v člansko moštvo. Samuel Ebuka Obi je na širšem spisku izbrane vrste Nigerije do 20. leta starosti.

19-letni napadalec je v lanski sezoni z 21 doseženimi zadetki krojil sam vrh lestvice strelcev v 2. mladinski ligi in tako bil eden glavnih faktorjev, da so se tudi kadeti in mladinci vrnili na najvišji nivo tekmovanja.

V letošnji sezoni je za člansko moštvo Gorice zbral 1 nastop (v 3. krogu proti Radomljam doma), večino jeseni pa je bil posojen v Brda, pri katerih je v tretjeligaški konkurenci na 11 tekmah dosegel 4 gole. 

S svojo neizmerno željo po dokazovanju si je zasluženo izboril zanimanje krovne nogometne organizacije v svoji domovini. Nigerijska reprezentanca U20 bo med 18. februarjem in 12. marcem nastopila na mladinski različici Afriškega pokala narodov, ki hkrati služi kot afriški del kvalifikacij za svetovno prvenstvo v kategoriji U20.

Obi se bo najprej udeležil priprav, s pričetkom 9. januarja, v primeru dobrega dokazovanja pa bo tudi izbran na tisti spisek ''Letečih Orlov'', ki bodo odpotovali na zgoraj omenjeni turnir.

Samuel, čestitke in obilo sreče!