Izjave po tekmi v Ljudskem vrtu

Nova Gorica, 17.12.2022

Po 20. krogu smo lahko zadovoljni s predstavo v Mariboru, ne pa tudi z rezultatom. Glede na to, da smo bili močno zdesetkani, na trenutke pa celo boljši od Maribora, si poraza nismo zaslužili.

Trener Miran Srebrnič: Tekmo smo igrali tako, kot smo se zmenili. Postavili smo čvrst blok, v drugem polčasu pa to nadgradili z dobro igro in bili nevarni. Zaslužili smo si več, ampak nogomet je tak. Žal mi je zaradi fantov, ki so dali vse od sebe. Rezultatsko se ni izšlo, ampak nas bo moralo nagraditi na drugih tekmah. Upam.

Igra je definitivno pozitivna plat tekme, nikoli pa ni lepo, ko obračun izgubiš. Domov bomo odšli razočarani. Škoda. Določene stvari se nam ne poklopijo. Dejstvo je, da težko zabijemo gol. Na današnje težko gostovanje smo se veliko pripravljali. Manjka nam mirnost pri zaključku. Ni kaj, gremo dalje. Med pavzo se moramo mentalno pripraviti na drugi del sezone, ki bo zagotovo zelo težak. Važno, da je ekipa pokazala karatker in veliko dobrih stvari. 

Če sem iskren, sem od jesenskega dela sezone pričakoval več. Zaslužili smo si več, predvsem v prvem delu prvega dela, ko smo igrali nekaj zares dobrih tekem, kar pa nas ni nagradilo. Točk je malo, glede na prikazano pa bi si jih zagotovo zaslužili vsaj 4 več. Prej omenjene težave bomo morali rešiti in biti v drugem delu boljši.

Napadalec Leon Marinič: Imeli smo načrt, ki smo se ga držali. Na igrišču smo dobro stali, to smo tudi trenirali. Vedeli smo, da je Maribor ekipa v dobrem ritmu. Škoda, ker vedno ostanemo korak za njimi.