Pokopal nas je bivši igralec

Nova Gorica, 11.12.2022

V 20., zadnjem prvenstvenem krogu pred zimskim premorom, je Gorica sredi Maribora prikazala dobro, na trenutke vrhunsko predstavo, a je Žan Vipotnik, nekdanji goriški igralec, pokopal vse upe plavo-belih.

Potem ko je Matej Jukić pri gostih prvi prišel do strela na uvodu tekme, a je žogo poslal čez gol, so Mariborčani hitro prevzeli pobudo. Zelo razpoložen mariborski napadalec v zadnjem obdobju Vipotnik je najprej v 23. minuti iz bližine s strelom z glavo zadel prečko, dve minuti pozneje pa je po podaji Marka Tolića v kazenskem prostoru matiral Uroša Likarja in dosegel osmi zadetek na zadnjih šestih tekmah, skupno pa devetega.

So pa močno zdesetkani plavo-beli, ki so se v tem delu pokazali v solidni luči, hitro odgovorili, v 27. minuti je namreč po prostem strelu z desne strani žogo v lastno mrežo spravil Marko Božić. Tolić se je v 35. minuti odločil za strel od daleč in za malo zgrešil goriška vrata, na drugi strani pa je Ažbe Jug v 42. minuti ustavil poskus Darka Hrke. Mariborski vratar je bil na mestu tudi po prostem strelu Zvonimirja Petrovića ob koncu polčasa.

Uvod drugega polčasa je ponudil po en strel v okvir vrat na vsaki strani, je pa Maribor začel ta del dokaj neprepričljivo, nakar je Damir Krznar v igro poslal tudi Josipa Iličića. Ta je kmalu po vstopu slabo zadel žogo v kazenskem prostoru gostov, ko je poskusil z volejem, na drugi strani pa je obetavno akcijo slabo končal Alessandro Ahmetaj.

V 78. minuti so se domači na kratko veselili drugega zadetka Vipotnika, vendar je bil v prepovedanem položaju in je ostalo pri 1:1. Je pa isti igralec v 80. minuti le dosegel svoj deseti gol sezone, ko je silovito sprožil z dobrih 20 metrov za 2:1. Ranaldo Biggs bi na drugi strani lahko izenačil v 91. minuti, vendar je žogo v kazenskem prostoru poslal malo mimo vrat.

Prvenstvo se bo nadaljevalo februarja.