Srebrnič: Kljub bolezni smo bili energetsko na nivoju

Nova Gorica, 30.11.2022

Vsaka točka je pomembna. Sicer smo proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek iskali zmago, a z vsemi zdravstvenimi težavami, ki so zarezale v naše moštvo v prejšnjem tednu, smo se proti sežanskemu Taboru predstavili v zelo dobri luči. Skoraj celoten obračun smo bili boljši tekmec, žal nam je tudi tokrat nekaj zmanjkalo do celotnega paketa treh točk. S tem se strinja tudi glavni trener.

Miran Srebrnič ...

... o bledem prvem polčasu: Tekma je šla tako, da smo iz prve akcije dobili gol, kar nas je vrglo iz ritma. Nasprotnik se je postavil nižje, medtem ko smo imeli mi posest, pa nas je ogrožal s protinapadi. Po vsem, kar se je z boleznimi dogajalo v zadnjih 14 dnevih, smo bili energetsko na nivoju. Tekma je bila zahtevna in postajali smo živčni. 

... o boljšem nadaljevanju: V drugem polčasu smo si malo več upali in ustvarjali. Prišli smo do zasluženega izenačenja, z več mirnosti v zadnji tretjini pa bi lahko rezultat obrnili. Če potegnemo črto, točka ni slaba, kar se tiče pozitive, je viden napredek in tako moramo nadaljevati. 

... o mojstrovini Luke Vekića: Vedno govorim, da ko igralec doseže zadetek, postane drugi človek. Vedno moraš biti samozavesten. To nam največ primanjkuje. Kar fantje pokažejo na treningu, morajo v čim večji meri prenesti na tekme. Od Vekića in fantov se lahko pričakuje še več. 

... o prihajajočih izzivih: Moramo tako nadaljevati in se boriti, tekme so zelo zahtevne. Imeli bomo nekoliko mirnejše priprave na tekmo z Bravom. Seveda si želimo zmage, upam pa, da bodo vsi igralci na razpolago. 

Foto: Foto Lado