Iskali zmago, dosegli remi

Nova Gorica, 30.11.2022

Nadaljevanje nogometnega prvenstva po reprezentančnem premoru sta začela Gorica in sežanski Tabor, ekipi z enakim točkovnim izkupičkom, a so zaradi boljše razlike v zadetkih in medsebojnih dvobojev bili v prednosti plavo-beli. Po koncu tekme se stanje na lestvici ni spremenilo, saj sta si moštvi plen razdelili in tako obe ostajata na devetem in desetem mestu, še vedno pa so spredaj varovanci Mirana Srebrniča.

Čeprav so imeli domači na celi tekmi premoč in tudi več strelov na gol, podjetneje so tudi začeli srečanje, pa so do prednosti prišli igralci sežanskega kluba. Bistven dogodek prvega polčasa se je zgodil že v sedmi minuti, ko je Žiga Ovsenek po neposrečenem izbijanju Goričanov na robu kazenskega prostora močno udaril ''s prve'', žoga pa je končala v zgodnjem kotu vrat nemočnega Uroša Likarja.

A tudi odgovor plavo-belih v drugem polčasu je bil hiter. Že v 52. minuti je namreč Luka Vekić, eden najbolj aktivnih in nevarnih na tekmi, poskrbel za še en atraktiven zadetek. Žogo je ustavil na robu kazenskega prostora, nato pa z desne strani močno udaril in tudi Jan Koprivec jo je lahko le nemočno pospremil na poti v svojo mrežo.

Po izenačujočem zadetku so več pokazali prav Vekić in soigralci. Iskali so popoln preobrat, najlepšo priložnost je imel Jošt Urbančič, ko je v 68. minuti dobro vtekel v kazenski prostor, nekoliko slabše pa streljal s kakšnih osmih metrov. Pri gostih je imel dve polpriložnosti Nabil Khali, a Likar ni imel veliko dela.

Ob koncu rednega dela pa bi lahko Urbančič celo poskrbel za zmago Gorice, toda po njegovem predložku skorajda iz mrtvega kota z leve strani je žoga oplazila prečko in se odbila v polje.

V 19. krogu Gorico 6. decembra čaka še zadnja tekma pred domačimi gledalci v koledarskem letu 2022, ko v mesto vrtnic prihaja ljubljanski Bravo.