Tekma, na kateri je zmaga nujna

Nova Gorica, 27.11.2022

Po reprezentančni pavzi se, kljub svetovnemu prvenstvu, vračamo k ligaškim izzivom. V sklopu 18. kroga bomo v Novi Gorici igrali proti neposrednemu nasprotniku v boju za obstanek. V mesto vrtnic prihaja sežanski Tabor, zmaga je nujna.

O nasprotniku ... 

Tabor že od začetka sezone velja za zelo trdoživega nasprotnika, a jim podobno kot nam tega ni uspelo rezultatsko uresničiti. Trenutno so na zadnjem mestu, z 2 zmagama, 5 remiji in 10 porazi imajo isti točkovni izkupiček kot plavo-beli (11), a slabšo gol razliko (-20). 

Sežanci imajo z 12 doseženimi zadetki enega slabših napadov lige, z 32 prejetimi pa najslabšo obrambo, a prostora za podcenjevanje v nogometu ni. 

Medtem ko Gorica zmage ne pozna ravno s tekme proti Taboru v 9. krogu, pa so Sežanci pomembne tri točke vpisali 3 kroge nazaj, ko so doma v pomembnem boju za obstanek ugnali Radomljane (2:1). Sledila sta dva tesna poraza z Bravom (1:2) in Mariborom (0:4). 

Medsebojna srečanja ... 

Gorica in Tabor sta v sklopu prve lige odigrala 8 obračunov. Statistika je na stani Gorice, ki je slavila 5-krat, 1-krat smo videli neodločen rezultat, 2-krat pa so se zmage veselili Sežanci. 

Nazadnje sta se tekmeca pomerila v 9. krogu aktualne sezone, ko je Gorica, kljub uvodnemu zaostanku, v Sežani uspela slaviti s 3:1. Zadeli so Etien Velikonja, Denis Cerovec in Miroslav Iličić.

Tokratna tekma ...

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da bo 18. krog prestavila na sredino prihajajočega tedna. Krog bosta odprla ravno Gorica in Tabor, ki se bosta v Novi Gorici pomerila v torek, ob 14. uri. 

Glavni sodnik bo Rade Obrenović, ob avt linijah mu bosta pomagala David Gabrovec in Tomislav Pospeh, 4. sodnik bo Božo Kondić, za VAR bista skrbela Alen Borošak in Bojan Mertik, delegat bo Vinko Pokovec. 

Tekmo si boste lahko ogledali na programu Sportklub 1. 

Vstopnice ...

Politika vstopnic ostaja enaka. Cena za odrasle je 10€, za dijake, študente in upokojence 8€, za otroke od 8. do 15. leta pa 5€, novinarje, akreditirane osebe, klubske funkcionarje in agente pa se prosi, da se za ogled tekme najavijo vsaj 48 ur pred pričetkom obračuna.