Mura preciznejša v napadu

Nova Gorica, 13.11.2022

Čeprav so Sobočani pogrešali prvega strelca lige Mirlinda Dakuja in kapetana Žigo Kousa, so v dvoboju z Gorico, ki je brez zmage od 9. kroga, vpisali vse tri točke. Plavo-beli so zopet nastopili dobro, a bili premalo zbrani v napadu in premalo pozorni v obrambi.

Uvod tekme je ponudil nevaren poizkus Petrovića že po pol minute, velja omeniti tudi zgrešeni strel Etiena Velikonje po lepi akciji po levi strani. Takoj zatem je sledilo veselje domačih, saj je Luka Bobičanec zadel za 1:0, potem ko je natančno meril z roba kazenskega prostora.

Le malce zatem je goriški vratar Uroš Likar imel kar nekaj sreče, da je zadržal žogo pred golovo črto po strelu Mihaela Klepača, le nekaj trenutkov zatem pa je po dolgi podaji z leve strani v kazenski prostor žoga prišla do Kaija Cipota, ki jo je spravil v mrežo, a je VAR dosodil prepovedan položaj.

V 17. minuti je bil na drugi strani znova Velikonja v ugodnem položaju v kazenskem prostoru, vendar je žogo neoviran poslal visoko čez vrata. Tudi Klepač pri Muri je v 19. minuti zgrešil cilj s strelom z leve strani.

Pozneje se je dogajanje malce umirilo, tudi pritisk Mure ni bil več tak kot v uvodnem delu polčasa, posledično pa tudi prave nevarnosti ni bilo. V 43. minuti pa je Klepač spet po levi strani prišel pred vrata Gorice, a zadel le zunanji del mreže.

V 47. minuti je Bobičanec nevarno podal s prostega strela pred gol, a trem igralcem Mure ni uspelo priti do žoge. V 50. minuti pa so Novogoričani sprožili prvi strel v okvir vrat, vendar je bil Klemen Mihelak dobro postavljen po strelu Ahmeda Ankraha.

Naslednji pri Muri je nenatančno meril Dardan Shabanhaxhaj, v 57. minuti pa je Mura po posredovanju VAR-a dobila najstrožjo kazen, ko je Tino Agić za dres v kazenskem prostoru vlekel Kaija Cipota. Z bele pike je streljal Martin Šroler in z nizkim in natančnim strelom zadel za 2:0 v 58. minuti.

Po mirnejšem nadaljevanju je Šroler poskusil od daleč 20 minut pozneje, vendar je Likar žogo ukrotil, Gorici pa kljub trudu in večji posesti žoge ni več uspelo sestaviti pravega napada.

Gorica bo zmago lovila v 18. krogu 30. novembra, ko v Novo Gorico prihaja sežanski Tabor. To bo neposredni dvoboj za obstanek, kjer je zmaga nujna.