Za rojstni dan se nismo izkazali

Nova Gorica, 04.10.2022

Gorica je v 11. krogu Prve lige Telemach gostila Maribor. Na tekmi, ko smo praznovali 75 let delovanja društva, smo predvsem zaradi slabega prvega polčasa izgubili z 1:4.

Pred tekmo so nam Mariborčani v imenu direktorja Bojana Bana podelili posebno plaketo, za kar se jim izredno zahvaljujemo. Začeli pa smo dobro in že v drugi minuti imeli priložnost po podaji iz kota, a je žoga za las zletela mimo vrat, iz prekinitve pa nismo bili natančni nekaj minut za tem.

Po dobrem uvodu je sledilo zelo slabo nadaljevanje. Trikrat je zagrozil Rok Kronaveter, a je naletel na razpoloženega Uroša Likarja. Žal pa je bil goriški čuvaj mreže premagan v 27. minuti, ko smo izgubili žogo na sredini igrišča, protinapad je zaključil Repas, Likar je žogo sicer odbil v zrak, a je naposled vendarle končala za njegovim hrbtom. 

V 38. minuti je sledil podoben scenarij. Podarjena žoga Mariboru, smrtonosen protinapad, darila pa Roko Baturina ni zapravil. V 42. minuti še pika na i izjemnemu mariborskemu prvemu polčasu, ko je Jošt Urbančič zagrešil enajstmetrovko, iz katere je bil natančen Rok Kronaveter. Na odmor se je odšlo z izidom 0:3. 

Med odmorom so se varovanci Mirana Srebrniča poskušali zbrati in ponovno sestaviti. V ogenj je goriški strateg poslal Leona Mariniča in Alena Krajnca, predvsem slednji pa je poživil igro plavo-belih. Vseeno je bil Maribor tisti, ki je prihajal do priložnosti. Repas, Šoštarič Karič in Sikošek so bili premalo natančni, da bi spet premagali Likarja.

V 60. minuti je končno do šanse prišla gorica, ko je Širok poslal predložek na drugo vratnico, kjer se je odkrival Krajnc, mariborski vratar Samo Pridgar se je izkazal s fantastično reakcijo. V nadaljevanju akcije je poskušal še Etien Velikonja, njegov strel je zletel čez gostujoči gol.

V 70. minuti je končno prišel trenutek veselja in upanja za Goričane. Krajnc je izvedel super solo prodor, preigral tri mariborske nogometaše in padel v kazenskem prostoru. Sodnik je sprva zgolj zamahnil z roko, po ogledu VAR-a, pa je pokazal na belo piko, s katere je izid znižal Velikonja. Za kapetana je bil to tretji zadetek v letošnji sezoni, skupno v prvi ligi pa že sedemdeseti. 

Žal so sledili jalovi napadi, Maribor pa je na svojo priložnost čakal iz protinapadov. Enega zadnjih je v zadetek v 88. minuti pretvoril nekdanji napadalec Gorice Žan Vipotnik. V sodnikovem dodatku so Srebrničevi varovanci 3-krat poskušali izid znižati, a so bili premalo konkretni. Končalo se je z 1:4 za vijoličaste. 

Trener Miran Srebrnič: ''Prvi polčas je bil zelo slab. Igrali smo prepočasi, izgubljali smo žoge v obrambni tretjini. S takim načinom nismo mogli parirati kakovostnemu nasprotniku. Načrt se je izjalovil, slabi smo bili tudi v taktičnem smislu. Zmenili smo se, da v drugem polčasu pokažemo reakcijo, da stvar ne razpade, kar nam je delno uspelo.''

Branilec: Denis Cerovec: ''Vedeli smo, da je Maribor zelo močan v posesti, da se moramo vsi skupaj braniti in odigrati brez napak. Žal so nas 3 tehnične napake stale pozitivnega rezultata. Nasprotnik je zasluženo zmagal."

Naslednji prvoligaški izziv plavo-bele čaka v ponedeljek, 11. oktobra, ko jih v Domžalah pričakujejo Radomlje.

Foto: Foto Lado