Iz Ljubljane brez točk

Nova Gorica, 20.09.2022

Gorica se je v sklopu 10. kroga 1. lige Telemach odpravila na gostovanje k Bravu, proti kateremu je izgubila z 2:0. Oba zadetka sta padla v prvem polčasu.

Tekma je bila dokaj izenačena, večina dvobojev pa se je zgodila na sredini igrišča. Bravo je sicer imel uvodno priložnost v 7. minuti po strelu Gašperja Trdina z razdalje, ki pa ni ogrozil Uroša Likarja.

Bi pa Gorica lahko prišla do vodstva v 16. minuti, ko je po ukradeni žogi Alen Krajnc stekel sam na vratarja domačih Gaja Lubeja Finka, a streljal točno v njega. Namesto doseženega pa smo dočakali prejeti zadetek. Po dveh akcijah Brava je domačim v tretje vendarle šlo rado.

V 19. minuti je po izgubljeni žogi plavo-belih nekdanji Goričan Matija Kavčič prodrl v kazenski prostor, podal na enajst metrov, tam je Ahmetaj zrušil Kurtovića, glavni sodnik pa se je odločil pokazati na belo piko. Po dolgem premoru zaradi analize v VAR sobi pa je bil z najstrožje kazni uspešen Martin Kramarič.

V 32. minuti je David Flakus Bosilj krenil sam na Likarja, a ciljal previsoko. 2 minuti kasneje je imela novo priložnost Gorica, a je Etien Velikonja po strelu z roba kazenskega prostora stresel prečko. 

V 37. minuti je Bravo prišel do podvojitve prednosti. Pred lastnimi vrati je slabo posredovala goriška obramba, žogo odbila točno na noge Martinu Kramariču, ki mu s približno 10 metrov ni bilo težko premagati Likarja. 

Bi pa tudi Gorica lahko prišla do gola, ko je v sodnikovem dodatku prvega polčasa Širok lepo našel Ahmetaja, a je slednji z neposredne bližine pri strelu z glavo zgrešil cilj.

V drugem polčasu se ni dogajalo veliko, igra se je selila med obema kazenskima prostoroma. Amin Kurtović in Mitja Križan Likarju nista povzročila veliko dela, ob zaključku tekme pa je Bešir na 16 metrih s slabšo desno nogo preslabo streljal, da bi lahko premagal Lubeja Finka. 

Miran Srebrnič: "Tekma bi se ob naši smrtni priložnosti lahko drugače obrnila. Kmalu smo prejeli zadetek po izgubljeni žogi, tudi o enajstmetrovki bi lahko debatirali. Drugi gol smo prav tako prejeli po naši napaki, potem smo zadeli prečko in bili blizu vrnitvi. V drugem polčasu smo poskušali z menjavo sistema več tvegati, a nismo uspeli zadeti."

Vezist Darko Hrka: "Energijo in željo smo imeli, vendar smo storili preveč tehničnih napak. Bravo je to izkoristil in zasluženo zmagal."