Zmaga na zahtevnem in neugodnem gostovanju

Nova Gorica, 11.09.2022

V sklopu 8. kroga slovenskega državnega prvenstva se je Gorica odpravila na gostovanje v Sežano. Tabor vselej velja za neugodnega nasprotnika, še posebej na specifičnem domačem igrišču, plavo-beli pa so bili rahlo pod pritiskom, saj so morali doseči zmago.

Tekme nismo najbolje odprli. Sežana je v prve pol ure bila dominantna, prvo priložnost pa imela že v 9. minuti, ko je Da Costa pobegnil gostujoči obrambi, stresel mrežo, a le zunanji del. 

Čez nekaj trenutkov je do svoje prve priložnosti prišla tudi Gorica. Vratar Koprivec je pri globinski podaji žogo spustil iz rok, Jukić pa je ni uspel poslati do Velikonje, ki se je odkrival na robu kazenskega prostora.

V 19. minuti pa šok. Sežana je povedla s pravim evrogolom Denisa Kouaa, ki je z volejem z roba kazenskega prostora lepo matiral Likarja, ki je sicer bil na žogi, a se je glavni pripomoček za igro od vratnice odbil v njegovo mrežo. Tabor bi lahko podvojil prednost, saj se je kmalu za tem v priložnosti po samostojnem prodoru znašel Letaj, streljal mimo, poizkus Stankovića iz neposredne bližine pa je Likar odbil z izvrstno reakcijo.

Ko smo najbolj potrebovali zadetek, smo ga tudi dosegli. Prvo priložnost na tekmi je s prekrasnim volejem iz obrata izkoristil kapetan Etien Velikonja. To je bil njegov 45. gol v plavo-belem dresu, s čimer je na večni klubski listi strelcev tudi dokončno prehitel Novico Nikčevića. 

Ko smo mislili, da se je obračun umiril in da bomo po 45 minutah videli neodočen rezultat, je udarila naveza Ahmetaj - Cerovec. Prvi je zopet dokazal svojo mojstrstvo pri prekinitvah in vpisal svojo 3. asistenco, Denis Cerovec pa je izkoristil svojo višino in z lepim diagonalnim strelom z glavo premagal Koprivca. Na odmor se je odšlo z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu smo zelo trpeli. Na začetku nadaljevanja je trikrat poskušal Zeljković, enkrat je žogo poslal preko vrat, dvakrat pa se je izkazal Likar. V 63. minuti je imel Tabor na voljo 100% priložnost, potem ko se je sam pred goriškim vratarjem znašel Korošec, a je bil Likar zopet na mestu. S pantersko parado je posredoval tudi v 63. in 65. minuti, ko je iz neposredne bližine preprečil veselje Stankoviću in Da Costi.

Hitro po zadnji Likarjevi obrambi, je Krajnc ukradel žogo obrambni vrsti Tabora, krenil sam proti golu Sežane, a mu je Koprivec dobro pokril kot. V 73. minuti je sledil pravi evrogol izpod peresa Žana Beširja, a kaj ko je bil pred tem Zvonimir Petrović v nedovoljenem položaju. 

Bešir in Krajnc sta moči združila v 83. minuti, ko je slednji preizkusil srečo s slabšo levo nogo, a žogo poslal na tribune sežanskega stadiona. Bešir je prednost želel povišati še v 86. minuti iz prostega strela, ki ga je priboril Petrović, a prav tako ciljal previsoko.

Za dokončno slavje smo morali počakati do 92. minute, ko je Jošt Urbančič prestregel prečno podajo, krenil proti kazenskemu prostoru nasprotnika, lepo zaposlil Miroslava Iličića, ki je naposled matiral sežanskega čuvaja mreže in dosegel prvenec v dresu vrtnic. Končalo se je z zmago 3:1.

Trener Miran Srebrnič: ''Super zmaga. Danes je bilo najbolj važno, da smo osvojili točke, ker če bi zaostajali za 5, bi nam bilo veliko težje. Nismo štartali najbolje, slabi smo bili v duelih, ampak ko je Velikonja dosegel izenačujoči zadetek, se je ekipa prebudila in odigrala bolj samozavestno, kombinatorno. Vmes smo morali zamenjati sistem, da smo se prilagodili na nasprotnika. V drugem polčasu smo imeli kontrolo, smo pa naredili kar nekaj napak v fazi branjenja. To so tekme, na katerih potrebuješ tudi srečo. Igralcem čestitam za borbo in potrpežljivost. Ta zmaga nam bo pomagala za nadaljnje delo.V zadnjem obdobju smo se veliko ukvarjali z zaključki, predvsem v sklopu priprav na tole tekmo. Hvala bogu smo zadeli trikrat, kar v Sežani še zdaleč ni lahko.''

Vezist Žan Bešir: ''Težka tekma. Lahko smo zadovoljni s tremi točkami, fantje smo prikazali pravo borbo in karakter. Razveljavljen gol me ne toliko zanima, važno je, da zmaga roma v Novo Gorico.''