Preizkus značaja

Nova Gorica, 08.09.2022

V 9. krogu PLT, s katerim se zaključuje prva četrtina prvenstva, bodo plavo-beli odpotovali v Sežano, kjer se bodo pomerili proti domačemu Taboru.

Forma nasprotnika ...

Tabor se je izkazal za zelo žilavega in neugodnega nasprotnika, kljub dejstvu, da ga je poleti zapustilo kar 13 zelo pomembnih nogometašev.

Pod taktirko Dušana Kosića so Sežanci letos zbrali eno zmago in 4 remije. Na računu imajo 7 točk, kar pomeni, da so točkovno izenačeni z ljubljanskim Bravom, obojni pa imajo zgolj 2 točki več od Gorice.

Edino zmago je Tabor nanizal v 4. krogu, ko je prav na domačem Stadionu Rajka Štolfe z minimalnih 1:0 ugnal Celje. Sledila sta dva zaporedna gostujoča remija proti Muri (2:2) in Radomljam (0:0), nato visok poraz doma proti Bravu (0:4), v prejšnjem kolu pa so rdeče-črni prišli do velike točke v Mariboru (2:2), čeprav so vodili celo z 2:0. 

Plavo-bela obramba bo morala še posebej paziti na Jakoslava Stankovića, ki se je na uvodu v novo sezono izkazal za pravega asa iz rokava Dušana Kosića in prispeval že 4 zadetke. Skupaj z napadalecem Mure Mirlindom Dakujem je trenutno tretji najboljši strelec lige - za Mustafo Nukićem (5) in Andrejem Kotnikom (6). 

Medsebojna srečanja ...

Gorica in Tabor sta se prvič srečala v 1. krogu sezone 2000/01, ko je bil v Sežani rezultat 2:2. Od takrat je bilo odigranih še 8 uradnih tekem, statistika pa je rahlo na strani Gorice, ki je slavila 4x, 3x se je zmage veselil Tabor, 2x pa na srečanjih med omenjenima nasprotnikoma nismo videli zmagovalca. 

V sklopu prve lige sta se Gorica in Tabor nazadnje merila prav na Krasu - v zadnjem krogu tekmovalnega obdobja 2020/21, ko so plavo-beli po zadetku Roka Ljutića slavili z minimalnih 0:1. 

Sta pa Gorica in Tabor redna tekmeca v pripravljalnih obdobjih. Letos poleti sta se pomerila v novogoriškem Športnem parku ter se razšla z neodločenih in prijateljskih 0:0.

Tokratna tekma ...

Drugi obračun 9. kroga PLT 2022/23 bo na sporedu v soboto, ob 15. uri. Tekmo v Sežani bo sodil Denis Šabanagić, pomagala mu bosta Aleksandar Kasapović in Dejan Švarc, četrti sodnik bo Dejan Balažič. Za VAR bosta skrbela Alen Borošak in Matej Žunič, delegat bo Gojko Setnikar.

Tekmo si bo moč ogledati na programu Sportklub 1.

Odsotni ...

Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo obračun pri plavo-belih izpustil le vezist Darko Hrka.