Drugi zaporedni domači remi brez zadetkov

Nova Gorica, 05.09.2022

Gorica je na tekmi 8. kroga PLT v novogoriškem Športnem parku remizirala z Muro brez zadetkov (0:0). To je bil še drugi zaporedni domači remi plavo-belih brez doseženih zadetkov.

Tekmo je bolje odprla Gorica in že v 6. minuti prišla do strela izven kazenskega prostora, ki pa ni ogrozil vrat Matka Obradovića. V 14. minuti je Andrejašič z desne strani poslal idealen predložek Miroslavu Iličiću, ki se je prvič po prihodu v mesto vrtnic znašel v udarni enajsterici Gorice, a je njegov strel zletel preko domačega gola.

V 18. minuti je imela Gorica na voljo prosto strel iz idealne pozicije, a je Urbančič zadel zid, Andrejašič pa žogo poslal čez vrata. Čez 3 minute je Matej Jukić zopet pokazal svojo nevarnost pri strelih od daleč, a je tokrat naciljal Obradovića. 

Ko se je prvi polčas prelomil v drugo polovico, je nevarnejša postala tudi Mura. V 26. minuti se je v lepo priložnosti znašel Martin Šroler, a je Denis Cerovec pravočasno pritekel v blok, nekaj minut za tem je po odbitku Nejca Mevlje poizkušal še Shabanaxhaj, a ni bil precizen.

Najlepšo priložnost v prvem delu je Gorica zapravila v 35. minuti, ko se je po predložku z desne do strela prikradel Jošt Urbančič, a Obradovića ni uspel premagati. Najlepšo priložnost je že v naslednji minuti zapravila tudi Mura, ko sta v protinapad krenila Mirlind Daku in Tio Cipot, slednji je tudi zatresel mrežo, a le zunanji del.

Isti nogometaš je v naslednji priložnosti gostov priboril žogo v nevarni coni, a nastreljal Uroša Likarja. Njegove dlani je že v naslednji minuti ogrel tudi Shabanaxhaj. Do konca prvega polčasa smo videli le še poizkus Martina Šrolerja s prostega strela, po katerem pa je žoga zletela med oblake.

Podobno kot v prvem je tudi drugi polčas bolje odprla četa Mirana Srebrniča. Andrejašič je preizkusil srečo, a premočno udaril po žogi, preslabo pa je v isti minuti po protinapadu meril tudi Šroler. Čez nekaj trenutkov je zadetek skoraj dosegel Matija Širok, a je iz ugodnega položaja na robu kazenskega prostora streljal preveč po sredini. 

Goriški desni bok je v 55. minuti podal predložek na drugo vratnico, kjer pa Ankrah ni uspel priti do nemotenega zaključnega udarca. V 67. minuti je streljal tudi zadnji novinec Zvonimir Petrović, a je bil njegov strel s slabšo levo nogo zgolj ogrevanje za Obradovića. 

V 74. minuti je nevarno sprožil Luka Bobičanec in kar precej namučil Uroša Likarja. Do konca tekme smo videli le še eno priložnost, ko je podobno kot v prejšnjih akcijah Andrejašič streljal preko gostujočega gola. Končalo se je z začetnim izhodiščem.

Miran Srebrnič: "V prvem polčasu smo igrali odlično, imeli smo posest, manjkala je zgolj pika na i. Zmanjka nam zadnja podaja ali kakšen strel več na gol. V drugem polčasu je postalo vse bolj raztrgano, predvsem na sredini. Nismo več dobro povezovali igre. Točka proti Muri, ki je izraziti favorit, ni slab izkupiček. Bo pa treba začeti zmagovati."

Jošt Urbančič: "Ne strinjam se z mnenjem, da smo v nadaljevanju popustili. Tekma je bila trda od začetka do konca. Štartali smo bolje, na koncu smo lahko zadovoljni ali pa tudi ne. Mislim, da smo bili boljši, tako da bi lahko osvojili tudi vse 3 točke."

Naslednji izziv plavo-bele čaka v soboto, 10. septembra, ko je ob 15. uri na sporedu gostovanje v Sežani.